Gülistan Doku’yu soran aileye cevap : İşkenceyle gözaltı

Gülistan Doku iki yıldır kayıp.

Kamera kayıtları, en son görüldüğü yerler, telefon kayıtları Gülistan Doku’nun bulunmasına en azından başına ne geldiğini öğrenmesine yetecek ipucu sunuyor. Sunuyor ama aylardır süren, ailesinin ve yakınlarının çabaları ve mücadeleleri AKP iktidarının Gülistan Doku’nun nerede sorusuna cevap vermesine yeterli gelmedi.

Ailesinin aylardır sürdürdüğü adalet talepli direniş bugün itibari ile “adalet bakanlığı” önüne taşındı. Öyle ya, “adalet arıyorsan bunun yeri Adalet Bakanlığı’nın önüdür” diye düşünmüş aile. Mantıklı bir düşünce aslında. Aile bu düşünce ile eylemlerini Adalet Bakanlığı’nın önüne taşıdı bugün.  Tabi ki bu ülkede yaşanan adaletsizliklerin en büyük sorumluluğunun Adalet Bakanlığı’na ait olduğu düşünüldüğünde Adalet Bakanlığı’nın ailenin sorununu çözmek için harekete geçeceği, aileyi dinleyeceği ve çözüm arayacağı beklenemez. Aile de her şeyi göze alarak bugün Adalet Bakanlığı’nın önünde eyleme başladı.

ADALET BAKANLIĞI ŞAŞIRTMADI

Eyleme başlayan aile dinlenmedi bile. Neden buradasın diye dahi sorulmadı. Hemen AKP faşizminin hak talebi ile yapılan eylemlere bugüne kadar yapılan neyse onu yaptılar. İşkence ile gözaltına alındılar. Evladını yitirmiş, yüreği yanan bir anne AKP’nin emri yerine getirmeye kurulu katil polislerindan onlarcası tarafından gözaltına alındı. Adalet adalet diye yüreğindeki yangını anlatmaya çalışan anneya polisin cevabı “bağırma !” oldu.

Tüm bu yaşananlar Gülistan Doku’nun nerede olduğu sorusunun cevabının AKP tarafından bilindiğini gösteriyor. Ve suçlarının yüzlerine vurulması durumunda her zaman yaptıklarını yapıyorlar. Baskı ve terör !

AKP faşizmi bir annenin evladının nerede olduğunu sormasına dahi tahammülü olmayan yozlaşmış çürümüş bir iktidardır…

Evlatlarımızın bu sırtlanların, çakalların sofrasında yitmemesi, onların zevklerine sunulmaması, katledilmemesi için bu aşağılık bu köhnemiş, bu her tarafından zulüm akan düzene “artık yeter” demekten, mücadele etmekten başka çare yok.

Doku ailesi evlatlarını bulmak için mücadele ediyor. Evladı olan herkes Gülistan Doku’nun nerde olduğunu sormalı. Herkes ailenin adalet talebini sahiplenmeli. Bu mücadelede Gülistan Doku’nun ailesi yalnız bırakılmamalı…

Sosyal ağlarda paylaşın