Grup Yorum Yüzlerce Yürekle Birlikte Antwerpenden Haykırdı: ”Adalet İstiyoruz”

Grup Yorum 14 Nisan 2019’da Belçika Anvers şehrinde ”Adalet İstiyoruz” Konseri düzenlendi.  

Grup Yorum Gönüllülerinin sabah 04.30’da salonu düzenlemeye başlamasıyla birlikte öğlen 12 gibi konuklara kapılar açıldı.

Konser; ”Umudun Çocukları”nın sahneye; ülkemizde ve Avrupa’da devam eden Yüksel, Türkan Albayrak, Zehra Kurtay vs. direnişçilerinin fotoğraflarıyla çıkmasıyla başladı.

Devamında bir hosgeldiniz konuşması yapıldı. Konuşmada  ülkemizdeki ve yurtdışındaki adaletsizliklerden bahsedildi.  Ardından  Yüksel direnişçileri Nuriye Gülmen ve Acun Karadağ’ın  konserimiz için  önceden çekip gönderdikleri videolar sinevizyonda gösterildi.

”Anadolu, yerin altıyla, üstüyle, kültürüyle zengin bir topraktır.

Bu topraklarda her milliyetten, her inançtan halkımız yaşıyor. Türküz, Kürdüz, Arabız, Lazız, Çerkeziz, Boşnağız… Aleviyiz, sünniyiz…

Ülkemizi yönetenler, onyıllarca Kürt’e kürtlüğünü, Laza lazlığını, arapa araplığını, Aleviye aleviliğini yasakladı.

Ama ne Kürt halkı yok oldu, ne Aleviler aleviliğini unuttu. Her halk kendi kültürüyle, kendi diliyle, inançlarıyla yaşar. 

Kürt halkı üzerindeki baskılar devam ediyor. Halkın direnişi de devam ediyor. Leyla Güven’in açlık grevini selamlıyoruz buradan.  ” denilerek konuk sanatçı olarak Ali Civan ve ekibi sahnede davet edildi. Kürtçe türküleri ile kitleyi halaya kaldıran Ali Civan’ın sahnesinden sonra yemek arasına geçildi.

45 Dakikalık bir yemek arası ardından Adalet İstiyoruz  Konserinin 2.ci yarısında Grup Yorum sahne aldı.  

”Ünvanlar, san ve şöhret duygusu onlara yabancıdır. Onlara, kara, borana dayanıp asılmaz sanılanı aştıkları, kendilerinden sonra gelenlere ışık oldukları için “Kar Makinesi” denildi. Kar makinası yoluna devam ediyor. Şimdi sahne onların, söz onların.”

Grup Yorum Üyeleri kitlenin arasından yürüyüs yaparak “Halkın Avukatlarına Adalet Istiyoruz, Halkın Sanatçılarına Adalet Istiyoruz, Tüm Kamu Emekçilerine Adelet istiyoruz” diye haykırarak  çıktılar sahneye.

”Ulaşa Ağıt” parçasıyla konserine başlayan Yorum, sahneye Avrupa Dev-Genç’i davet etti.

”Avrupa‘da bizleri; gençleri, yozlaştırıp: dünyadaki, ülkemizdeki haksızlık ve adaletsizlikleri görüp; onlara karşı mücadele etmemizi engellemek istiyorlar. Avrupa da ki bu yozlaştırma, yanlızlaştırma politikasına karşı diyoruz ki; “bir Dev-gencimiz var”! ….. Bugün üç arkadaşımız Avrupa ve ülke hapishanelerinde tutsaklar. Fiziken belki uzağımızdalar, ama şu an burada, yanı başımızdalar. … ”Evet bir Dev-Gencimiz var, Şafakları yaratan. Bütün genç arkadaşlarımızı Dev-Genç’e katılmaya çağırıyoruz.” denilen açıklamadan sonra konsere devam eden G. Yorum; Anti Emperyalist Cephe ve arkasından Avrupa Halk Cephesi adına konuşmacıları sahneye davet etti.

Halk Cephesi’nin konuşmasından bazı başlıklar:

”Avrupa, bir yozlaşma bataklığına dönüşmüştür. İşte bu nedenle, ırkçılığa ve yozlaşmaya karşı mücadele, Avrupa’nın bugün değişmez gündemidir….Bizler AVRUPA HALK CEPHESİ olarak, AKP iktidarının tüm baskı ve sömürü politikalarına karşı direnen halkımızın yanındayız….”

”DAYANIŞMA KOMİTELERİ KURALIM.”

”En iyi dayanışma direniştir. Direnişlerimizi büyütmektir. Direnişlerimizi yaygınlaştıracak, kitleselleştirecek ve büyüteceğiz.”

”AVRUPA’DAKİ HALKIMIZA ÇAĞRIMIZDIR:

FAŞİZME KARŞI DİRENEN, BEDEL ÖDEYEN DEVRİMCİLERİ, FAŞİZMİN BOYUNDURUĞU ALTINDA EZİLMEK İSTENEN HALKIMIZI SAHİPLENELİM.””

”Tek başımıza güçsüz ve çaresiziz. Halk Meclislerinde Örgütlenelim. Meclislerle Avrupa’da biz varız diyelim.”

”50 YILDIR EMPERYALİZME ve FAŞİZME KARŞI MÜCADELE EDİYOR, BEDEL ÖDÜYORUZ.HALKIMIZIN UMUDUYUZ.”

”Tarih ve halk önünde bir kez daha ilan ediyoruz. Haklıyız, BİZ KAZANACAĞIZ…. ”

Büyük bir çoşkuyla devam eden Adalet İstiyoruz Konseri Ülkemizdeki Grup Yorum üyeleri ile canlı bağlantı ile çoşkusunu daha da arttırdı.

Sıyırılıp Gelen ve Düşenlere ile canlı bağlantımıza katılan Grup Yorum üyeleri faşizme karşı dimdik ayakta durmanın sembolleriydiler. Grup Yorum Halktır Susturulamaz’ın canlı ispatlarıydılar.  Salonun her tarafı Adalet isteyen dev afişler ve pankartlar ile süslü idi. Salonun dışına da asılan pankartlar görenlere “Türküler Susmaz Halaylar Sürer” diyordu.

Yaklaşık 850 kişinin katıldığı konser  Grup Yorum eşliğinde türküler ve halaylar ile devam etti.

”Bugün bir kez daha bildik ve inandık ki; mücadelemiz büyüyecek, dayanışmamız büyüyecek, örgütlenmemiz büyüyecek.

Bunu bu salondaki insanlar yapacak.

Bugün bir kez daha bildik ve inandık ki;

Bizim ülkemizde de bayram olacak;; bizim ülkemize de bağımsızlık demokrasi ve sosyalizm gelecek::

Hoşçakalın; direnişlerde; eylemlerde; başka konserlerde görüşmek üzere” denilen; coşkunun, ve sloganların hiç eksik olmadığı konser Çav Bella marşının hep bir ağızdan söylenmesiyle bitirildi

Konser salonunda Haziran ve Boran yayınlarının, Yürüyüş dergisinin, Duisburg Uyuşturucuya ve Kumara Karşı Mücadele Merkezi’nin, Partizan’ın, Gerçek Haber Ajansı’nın standları açıldı.

Salonun dört bir tarafının ”Adalet İstiyoruz” içerikli büyük panolarla ve pankartlarla donatıldığı ve bir ucunda 15 metre uzunluğunda Adalet İstiyoruz pankartının yer aldığı görüldü.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.