Grup Yorum ve Mustafa Koçak İçin Avrupa’da Konsolosluk önü eylemleri

Avrupa’da Türkiye Konsolosluğu’nun olduğu kentlerde eylemler yapılıyor. Bu eylemler tek kişilik veya iki kişilik eylemler olması ile dikkat çekiyor.

Korona salgını tehdidi Avrupa sağlık sisteminin gerçek yüzünü gösterdiği şu günlerde dayanışma çok daha önemli hale gelmiş durumda.
Korona salgını hayatı tehdit ederken ölüm orucu sürüyor. Adalet için bedenlerini ölüme yatıran Helin Bölek, İbrahim Gökçek ve Mustafa Koçak gün gün erimeye devam ediyorlar.

Destek ve dayanışmanın belli aşamalara ulaştığı, ülkede en çok konuşulan konular haline geldiği zamanda ülke ve Avrupa’da, hatta tüm dünyada Korona virüsü neredeyse tek konuşulan konu haline geldi.

İşte toplu yapılan eylem ve etkinliklerin gerçekten tehlike yaratması, dayanışma eylemlerinin biçimlerini de bu tehlikeye göre şekillendirdi.

Toplu olmazsa tek-tek ama mutlaka dayanışma.

Yapılan eylemlerden Ölüm Orucu direnişçileri ile dayanışmak için farklı farklı yöntemlerle de olsa, onların sesinin Avrupa sokaklarında yankılanacağını görmek mümkün.

Toplu yapılan eylemlerin sağlığı tehdit edeceği gerçeğine uygun yapılan konsolosluk eylemlerinden ajansımıza ulaşan iki haberin biri İngiltere’nin başkenti Londra Büyükelçiliği önünde diğeri ise Almanya’ın Düsseldorf şehrindeki konsolosluk önündeydi.

Londra

Düsseldorf

Düsseldorf

Köln WDR TV kanalı önü
Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.