Grup Yorum Üyesi Meral Hır ve Sanatçılardan ‘dan Çağrı: “BİR HEYET OLUŞTURULMALI”

Grup Yorum üyelerinin de içinde olduğu bir grup aydının Cumhuriyet gazetesi’ne yaptığı ziyarette, Grup Yorum üyesi Meral Hır, bir an önce harekete geçilmesi gerektiğine vurgu yaparak, aydınlardan, sanatçılardan, barolardan bir heyet oluşturulmasını ve bu heyetin sorunların çözümü için devreye girmesini, görüşmeler yapmasını önerdi.

Grup Yorum üyesi Meral Hır, şair İbrahim Karaca ve tiyatro sanatçısı Mehmet Esatoğlu, Cumhuriyet yazarı şair Ataol Behramoğlu’nu Cumhuriyet’in Şişli’deki merkezinde ziyaret ederek Grup Yorum üyelerinin sürdürdüğü açlık grevleriyle ilgili bilgi verdiler.

Grup Yorum üyesi Meral Hır görüşmede şunları belirtti: “Bir an önce harekete geçilmesi gerekiyor. İstanbul Barosu öncülüğünde tüm sanatçı ve aydınlarla bir toplantı yapıp yetkililer göreve çağırılmalıdır. Bu toplantıda oluşturulacak bir heyet sorunların çözümü için devlet yetkilileriyle görüşmeli. İstanbul Baro Başkanı da bu heyette yer almalı.”

Karaca: “Günler sayılı… özel bir hak istenmiyor.”

Şair İbrahim Karaca ise görüşmede şöyle dedi:

200 günü aşkındır açlık grevindeki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, 2 yıldır herhangi bir iddianame bulunmadan cezaevinde. Gizli bir tanığın ifadeleriyle tutuklu. Duruşması bile yapılmadı. Geri dönülmez bir noktaya gidiliyor artık. Günler sayılı. Kimseye verilmeyen, hakları olmayan, özel bir hak istenmiyor. İstenilenler talep bile değil. Talep demeye insanın dili varmıyor.”

Esatoğlu: “Sanat alanı artık kıpırdayamaz hale gelmiş.”

Tiyatro sanatçısı Mehmet Esatoğlu da şunları vurguladı:

“Özellikle 2019’da, onlarca sanat alanında yasak, engelleme ve hapsetmeler yaşanıldı. Sanat alanı artık kıpırdayamaz hale gelmiş. Grup Yorum, Kültür Bakanlığı bandrolü ile şarkılar yapıyor. Yaptıkları sanattan başka bir şey değil. Bunun karşılığında cezaevindeler. Sağlık durumları kritik bir aşamada. Ölümler kapıda”.

Behramoğlu: “HAREKETE GEÇMELİ”

Cumhuriyet yazarı ve şair Ataol Behramoğlu da harekete geçilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Bu şekilde devam edemez. Ölüme gidiyor bu insanlar. Açlık grevlerinin sona ermesi gerekiyor. Bunun için de taleplerinin yerine getirilmesi içir bir an önce adım atılması gerekmekte. İlgililerden gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Ölümlerin altından kalkamazsınız. Sanatçı ve aydınlarla birlikte bir an önce İstanbul Barosu’nda bir toplantı yapılması için harekete geçilmelidir.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.