GRUP YORUM ÜYESİ BERGÜN VARAN GÖZALTINA ALINDI

Grup YORUM üyesi Bergün Varan 26 Ekim’de bir etkinliğe katılmak için Ankara’ya giderken gözaltına alındı. Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYAD)’in 3.Geleneksel Dayanışma Etkinliğine giderken Ankara girişinde yapılan bir çevirmede gözaltına alınan Bergün Varan Grup Yorum’un polis tarafından saçları kökünden yolunan fotoğrafı ile tanınıyor.

HHB Avukatları twitter hesabından şöyle duyurdu:

Müvekkilimiz Grup Yorum üyesi Bergün Varan’ın, Bolu Asliye Ceza mahkemesince kendisine verilen para cezasının hapis cezasına çevrilmesi nedeniyle, Ankara girişinde yapılan GBT’de gözaltına alındığının bilgisi verildi

Bergün Varan 30 Mayıs 2017’de de gözaltına alınmıştı. Ve polis Varan’a yaptığı işkencede saçlarını kökünden koparmıştı. Basında çokça yer alan haber ile AKP’nin polisinin işkenceciliğinin teşhir olmasından dolayı Bergün Varan daha sonra tutuklandı ve 2 yıla yakın tutuklu kaldı.

Bergün Varan’ın Gözaltına Alınması Grup Yorum’un Sahne Almasını Engelleyemedi

Bergün Varan gözaltına alında ama diğer Grup Yorum üyeleri TAYAD’ın 3.Geleneksel Dayanışma Etkinliğinde sahneye çıkıp türküleri ve marşları seslendirdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.