Grup Yorum Şarkısı Çalan HalkTV’ye Kapatma Cezası

Gece gündüz Grup Yorum’u susturmanın hesaplarını yapan AKP faşizmi,  bir çok kesime “bu kadar da olmaz” dedirten bir kanal kapatma cezası verdi.

Bir programda Grup Yorum’un Cemo şarkısını gösterildi diye kapatma cezası geldi.

AKP’nin Grup Yorum korkusu, kontrollerini kaybettirdi.

HalkTV’nin müzisyenlere destek için düzenlediği gecede Hilmi Yarayıcı’nın seslendirdiği ‘Cemo’ türküsü nedeniyle RTÜK cezalar yağdırdı. 3 idari para, 3 kez de program durdurma cezası veren RTÜK’ün bu cezasına sosyal medyadan tepki yağdı.

On yıllardır susturulmaya çalışılan Grup Yorum’un şarkıları her yerde söyleniyor. AKP faşizmi bunca yasağa, bunca baskıya, bunca engellemeye, hukuksuzluğa rağmen hala Grup Yorum şarkılarının söylenmesi yayınlanması karşısında kuduruyor.
Grup Yorum şarkılarını söyleyebilmek için dünya tarihinde görülmemiş bedeller ödedi ve ödemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Helin Bölek ve İbrahim Gökçek bu uğurda canlarını verdiler.

AKP faşizmi Grup Yorum’u susturamamaktan dolayı kontrolünü yitirmiş durumda.

Bir ulusun türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan güçlüdür !

HalkTV’ye gelen kapatma cezası büyük tepki topladı. Bir çok kişi HalkTV’nin kapatılması ile ilgili tepkilerini yasağın ilk dakikalarından itibaren yayınladıkları mesajlarla dile getirdiler…

HalkTV'ye verilen 'Cemo' cezasına tepki yağdı

Hasan Hüseyin BAŞTUĞ
Astınız olmadı, yaktınız olmadı, yıktınız olmadı. Bir gittik bin geldik. Şimdi yasaklayıp, ceza kestiniz, Yine Olmayacak. #HalkTvKorkmazTürkülerSusmaz

Sosyal ağlarda paylaşın