Grup Yorum: ”Sanatımızın Karşısına Çıkarabilecekleri Bir Sanatları Olmadığı İçin Bize Karşı Savaş Yöntemleri: Hırsızlık, Ahlaksızlık, İşkence!”

Grup Yorum tarafından 8 Eylül’de İdil Kültür Merkezi’ne yönelik yapılan baskınla ilgili bir açıklama yapıldı.
Baskın sırasında polisin yaptığı ahlaksızlıkların da anlatıldığı açıklamada, “herkes kendi sınıfının ahlakını temsil eder” denildi.
Gözaltıların ve işkencenin sürdüğü koşullarda yapılan Grup Yorum açıklamasının her satırı, faşizmin atılmış bir tokat gibi.
Açıklamanın her paragrafı, faşizmin politikalarını, yöntemlerini, ahlakını adeta bombardımana tutuyor.
Aşağıda açıklamanın tam metnini yayınlıyoruz:

Grup Yorum: İdil Kültür Merkezi Baskınına Yönelik Açıklamamızdır

Grup Yorum Umudun Ezgisi, Anadolu’nun Susmayan Sesidir

Baskınlarla, Talanlarla, İşkencelerle Bizi Bitiremezsiniz

Adını dünyanın ilk ölüm orucu şehidi Ayçe İdil Erkmen’den alan İdil Kültür Merkezi’miz 8 Eylül 2023 tarihinde AKP’nin hırsız-katil-ahlaksız polisleri tarafından bir kez daha basıldı. 10 Grup Yorum emekçisi gözaltına alındı.

İdil’in şehitliğinden bu yana, onun açtığı yoldan bir milim sapmadan devrimci sanatçılık geleneğini büyüttük. Daha çok beste, daha çok kitap, daha çok film, daha çok kampanya ile dünyaya ulaştık. Ülkemizde milyonlara konser verdik. Bilgisiz ve kültürsüz bırakılarak sömürülen halkımıza bilinç taşıdık, umut olduk, ışık olduk. Yol açtık… Ve “kültür deyince elim silahıma gidiyor” diyen Nazilerin çocuğu faşistlerin düzeninde halk için yaptığımız her şeyin bedelini ödedik. Bundan hiç gocunmuyoruz. Saldırılar bizi yolumuzdan döndüremedi, üretimlerimizi engelleyemedi.

Bugün 10 yoldaşımızın keyfi ve hukuksuz bir şekilde gözaltında olması ve tutuklanma ihtimalleri de bizi durduramayacak. İdil Helinleri, İboları yarattı. İki yoldaşımızı, dünyanın en değerli iki müzisyenini şarkılarımızı söyleyebilmek için şehit verdik. Beş arkadaşımız Türkiye hapishanelerinde, bir arkadaşımız Alman emperyalizminin elinde şarkılarımız için bedel ödüyor. İdil Kültür Merkezi’nden gözaltına alınan 10 arkadaşımızın yerini dolduracak halk çocukları gelecektir. Çünkü Grup Yorum halktır. Grup Yorum’u yok etmeleri için bütün bir halkı yok etmeleri gerekir. Bu da dünyanın sonu demektir.

DÜNYA VAR OLDUĞU SÜRECE GRUP YORUM DA VAR OLACAK!

Okmeydanı halkından öğrendiğimize göre; baskına Cumhuriyet Başsavcısı ve İstanbul Emniyet Müdürü de katılmış. Yine baskını gören halkımızın anlatımlarına göre; yoldaşlarımız yerlerde sürüklenerek ve kafaları yerlere vurularak gözaltına araçlarına götürülmüş.

Baskın sonrası kültür merkezimize geldiğimizde kültür merkezimizin adeta bir inşaat alanına çevrildiğini gördük. İdil’den çuval çuval moloz attık.

AKP’nin hırsız polislerini ve savcılarını halkımıza teşhir ediyoruz;

– Sökülen elektrik panomuzun

– Çalınan binlerce kitabımızın

– Yerinden sökülüp götürülen kapılarımızın

– Çiğnenen mektuplarımızın

– Parçalanan duvarlarımızın

– Yerlere saçılıp çiğnenen eşyalarımızın sorumlusu baskını yöneten savcı, polis müdürü ve onların emrindeki şeref ve ahlak yoksunu polislerdir.

AKP’nin polisi ahlaksızdır.

Kadın arkadaşlarımızın iç çamaşırlarını ortalığa saçmışlardır.

Ayrıca;

Bize ait olmayan bir çuval dolusu kadın iç çamaşırını yanlarında getirerek kültür merkezimizin alt katındaki kafeterya kısmına ve üst kattaki çalışma odalarımızın yerlerine atmışlardır.

Bunun yanı sıra saatlerce kültür merkezimizde kalarak kendilerine yemek söylemiş ve yedikleri yemeklerin çöplerini de ortalığa atmışlardır.

Kendi pisliklerini bize temizleterek bizi aşağıladıklarını sanıyorlar.

Oysa biz onların aşağılık düzenine teslim olmadığımız için alnımız ak, dimdik ayaktayız. Karşımızda küçülen, zavallılaşan onlardır. Teslim alamadıkları devrimci sanatçılar karşısında çıldırmaları, kuduz köpek gibi saldırmaları bundandır.

İşkence gören Grup Yorum emekçilerinin haberini “Terör örgütü operasyonunda 10 gözaltı” diye servis eden burjuva medya da bu suça ortak olmuştur. Onların da eli kanımıza bulanmıştır. Grup Yorum dün neyse bugün de odur. Dün bizi tv programlarına çıkaran kanallar bugün ağzından salyalar akarak iktidarın tetikçiliğini yapıyorlar. 

Herkes kendi sınıfının ahlakını temsil eder.

BİZ VE ONLAR;

BURJUVAZİ VE PROLETARYA

BİZ HALKIN SANATÇILARIYIZ, KÖKÜMÜZ ANADOLU VE TARİHTE GÜZELLİKLER YARATAN TÜM DÜNYA HALKLARIDIR

ONLAR BURJUVAZİNİN BEKÇİ KÖPEKLERİ…

SANATIMIZIN KARŞISINA ÇIKARABİLECEKLERİ BİR SANATLARI OLMADIĞI İÇİN BİZE KARŞI SAVAŞ YÖNTEMLERİ HIRSIZLIK, AHLAKSIZLIK, İŞKENCE!

BİN KEZ YIKSALAR DA, DEVRİMCİ SANATIMIZIN KALESİ İDİL KÜLTÜR MERKEZİ’MİZİ TERK ETMEYECEĞİZ!

EMEĞİNİ, BEYNİNİ EMPERYALİZME SATMAYAN BASIN EMEKÇİLERİ, SANATÇILAR;

SUSMAYIN!

FAŞİZMİN SALDIRILARINI SUSARAK BERTARAF EDEMEYİZ. SIRA HERKESE GELMİŞTİR. HAKLI OLAN BİZİZ. FAŞİZMİN SALDIRILARI KARŞISINDA BİRLEŞMELİYİZ!

KAHROLSUN FAŞİZM YAŞASIN GRUP YORUM!

GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN!

TUTSAK YORUM EMEKÇİLERİNE ÖZGÜRLÜK!

GRUP YORUM


Sosyal ağlarda paylaşın