GRUP YORUM OLARAK DÜNYA HALKLARININ KATİLİ NATO VE ABD’YE KARŞI DİRENEN DONBASS HALKININ YANINDAYIZ

BİR KEZ DAHA HAYKIRIYORUZ:

ABD EMPERYALİZMİ VE NATO DONBASS’TAN DEFOL!

Grup yorumun Donbass izlenimlerini yayınlıyoruz

Enternasyonalizm dünya halklarının kan kardeşliğidir…

24 Şubat cuma günü 2014’den beri düzenlenen ”ANTİFAŞİST KARAVAN”a biz de Grup Yorum olarak katılıyoruz. Donbass’ta, direnen donbass halkının yanında olmaya ve gerçekleri halkımıza taşımaya gidiyoruz.

İki taraf var Donbass’ta

Bir taraf devrimcilerin ve dünya halklarının temsil ettiği değerlerle direniyor, diğer taraf ise dünya halklarının katilleriyle. Bir taraf Che Guevara’nın, Lenin’in sembolleriyle, orak çekiçli amblemlerle sol yumruklarını kaldırıyor diğer taraf ise katillerimizin gamalı haçlarıyla ve NATO’nun bayraklarıyla pozlar veriyor. Şimdi gece ve gündüz gibi ayrışan iki ideolojiden beslenen bu halkların mücadelesine baktığımızda taraflar çok net anlaşılıyor. Her ne olursa olsun biz devrimcilerin ve halk kahramanlarının sahip çıktığı değerlere sahip çıkacağız. Bugün bütün dünya NATO destekli Ukrayna’yı savunur duruma geldi. NATO kim? NATO sosyalist bloku yıkma amaçlı kurulan bir örgüttür ve bu örgütü kuran ABD emperyalizmidir. Yani NATO soğuk savaş sürecinde özellikle sosyalist bloka karşı yürütülen savaşın başını çekmiştir ve bugün de emperyalistlerin Pazar alanı kazanması için faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Uzun lafın kısası dünya halklarını daha çok sömürmek ve bütün dünyada en ufak bir başkaldırıyı bastırmak için demokrasi adı altında işlemediği katliam kalmamıştır. Bundan dolayı da sadece bu pencereden baktığımızda bile kimi desteklediğimizi ve neden desteklediğimizi sorgulamak zorundayız. Bugün bütün sol kurumlar dahil olmak üzere bütün dünya Ukrayna savaşında sağcıları destekler duruma gelmiştir.

Bu yanılgı burjuva medyasından da böyle nakşedilmiş ve en küçük bir muhalifliğe bile tahammül edilmemiştir. Yani buna karşı söylenecek en küçük bir sözde bile yaptırımlar uygulanmış ve insanlar görüşleri nedeniyle işlerinden evlerinden olmuştur. Hatta hastanelere alınmayacak kadar, tedavilerinin engellenmesine kadar ileri gidilmiştir. Emperyalistler bu anlamda hiçbir şekilde en ufak bir muhalifliğe izin vermemiştir ve topyekün bu savaşta ne kadar haklı olduklarını meşrulaştırmak için ellerinden geleni yapmışlardır. Gelinen son noktada ise başta ABD emperyalizmi olmak üzere emperyalistler ülkeye sermayeleri ile girmiş ve Ukrayna’yı borçlandırma politikalarıyla yeni sömürgecileştirmeye başlamışlardır. Başından beridir yani turuncu dervimlerden meydan direnişlerine kadar hepsinde amaç Ukrayna’yı Rusya’dan koparıp yeni pazar alanları açıp Rusya’yı kuşatmaktır. Yapılan tüm anlaşmalara rağmen birileri gelip kapınıza dayandığında kendinizi savunmak zorundasınız. Bundan dolayı da bugün yaşananların sorumlusu başta ABD emperyalizmi olmak üzere NATO’dur. 

Burjuva basın halkı yalan ve dezenformasyonla kandırıyor.

Halkın gerçekleri bilmesini istemiyor. Çünkü bilgi güçtür.

Emperyalizm bizi yalanlarıyla uyutmak, kendi hegemonyal politikalarını meşru göstermek istiyor.

Asıl savaş alanı BEYİNLERİMİZ. Beyinlerimiz işgal edilmek isteniyor. Emperyalizmin yalanlarına bizim elimizde olan tek silah, GERÇEKLERDİR.

Bir seneyi aşkındır süren Ukrayna Rusya savaşında direnen Donbass halkıyla dayanışmak için Rusya’ya doğru yola çıktık.

Bu savaş sadece Ukrayna ile Rusya arası süren bir savaş değildir. Bu savaş asıl olarak katil ABD ve NATO’nun savaşıdır. NATO tüm dünyaya dünya halklarının kanını emmek için yayılmaya çalışıyor. Her ülkeye “demokrasi götürüyorum” yalanıyla dünya halklarını yerli işbirlikçileri eliyle katlediyor.

NATO’nun daha doğrusu Amerika’nin Ukrayna’yı her anlamda desteklemesi eski sosyalist blok’a bugüne kadar tamamen hakim olamamsıdır. ABD Sovyetler Birliğinden ve sosyalizmin yarattığı tüm değerlerden korkuyor. Bu nedenle de Ukrayna’yı işbirlikçileştirmek istiyor. Çünkü Ukrayna Avrupa ile Rusya arası bir köprü gibidir. Halkın bugüne kadar sosyalizmin yarattığı değerleri savunması bize açıktan şunu gösteriyor;

SOSYALİZM DÜNYA HALKARININ TEK KURTULUŞUDUR VE HALKLAR TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR

Grup Yorum olarak NATO’ya karşı direnen Donbass halkının mücadelesini selamlıyor ve destekliyoruz.

1- ABD empryalizminin bu savaşı Kuzey’de daha fazla güç kazanmak için desteklediğini biliyoruz.

2- ABD’nin Ukrayna’ya binlerce ton silah gönderdiğini biliyoruz.

3- Donbass halkını katleden bombalar ve silahlar NATO imzalı ve ABD yapımıdır.

4- ABD’nin Ukrayna’ya 10 gizli askeri üs kurduğunu biliyoruz. Peki neden gizli? Çünkü meşru değiller. Çünkü katiller.

5- ABD Emperyalizminin işbirlikçi Ukrayna devletini 2014 yılından beri 2 milyar 700 milyon dolar ile desteklediğini biliyoruz. Neden? Çünkü Rusya’yı kuşatmak istiyorlar. Neden?

ÇÜNKÜ DAHA FAZLA KAR ELDE ETMEK İSTİYORLAR.

6- İngiltere’nin Ukrayna’ya 6 tank, Almanya’nın onlarca tank gönderdiğini biliyoruz.

7- 106 Nazi’nin 37 farklı noktada katliam hazırlığı içindeyken Rusya tarafından durdurulduğunu biliyoruz. Bu eylemler NATO ve Ukrayna devletinin işbirliği ile hazırlanan eylemlerdir. NATO ise Sovyetler Birliği’ne karşı ve Sosyalizme saldırma amaçlı kurulmuştur. NATO’nun başını çeken ve emperyalist saldırıları gerçekleştiren ABD’dir.

8- ABD’nin 157 ülkede 702 askeri üssü var. Bu ne demek? Harry Truman 1946’da ”Amerikan sistemi bir dünya sistemi olmadan yaşayamaz” diyordu. Bu amerikan sisteminin başka ülkeleri işgal edip sömürmeden yaşayamayacağı anlamına geliyor.

9- Amerikan emperyalizmi ikinci paylaşım savaşından sonra 37 ülkede 20 milyondan fazla halkı katletmiştir. Bu nedenle dünya halklarının baş düşmanı ABD emperyalizmidir.

10- Ukrayna devleti Minsk anlaşmasına hiçe saymış, hiç bir anlaşmaya uymamıştır.

11- Ukrayna’da Naziler yeniden örgütlenmiştir.

12- ABD emperyalizmi devrime ve sosyalizme dair ne varsa unutturmak istiyor. Dünyanın merkezi benim, istediğimi yaparım diyor.

13- EMPERYALİZME KARŞI ATILAN BİR TAŞ BİLE DÜNYA HALKARI İÇİN İLERİ BİR EYLEMDİR.

ABD ve Avrupa emperyalizmi Ukrayna’da faşizmi açıktan destekliyorlar. BU SUÇTUR. Bu suçu anlatmak sanatçıların görevidir. Bizim görevimizdir. Ukrayna’yı bahane ederek bugün emperyalist ülkelerde Rus-Sovyet kitaplarını, sanatını, heykellerini, imha ediyorlar. Heinrich Heine sanki bu günleri görürcesine yıllar öncesinden ‘‘Kitapların yakıldığı yerde, sonunda insanlar da yakılır‘‘ demişti. Hitler Almanyasında da böyle oldu. Bu nedenle sanatçılar, bugün Ukrayna’nın saldırganlığına ve emperyalizmin saldırganlığına karşı olmalıdır.

Faşizm ırkçılıktır. Faşizm tüm halk sanatçılarına düşmandır.

Biz de Grup Yorum olarak her zaman Anti-Emperyalist tavırların yanında yer aldık ve almaya devam ediyoruz.

Bugün bu nedenle bir kez daha fiziki olarak da emperyalizme karşı direnen halkların yanındayız. Donbass’tayız.

Donbass halkının mücadelesini destekliyor ve bir kez daha yanlarında olduğumuzu açıklıyoruz.

KAHROLSUN ABD EMPERYALİZMİ

YAŞASIN DÜNYA HALKLARININ KARDEŞLİĞİ!

DONBASS HALKI YALNIZ DEĞİLDİR!

Berivan Gel

Grup Yorum

Sosyal ağlarda paylaşın