Grup Yorum İtalya’da Yalnız Söylemiyor; Türkülerin Kavgasını Anlatıyor…


Grup Yorum’un italya konserleri sürüyor. Bu hafta tamamlanacak olan turne, sadece konserlerle sınırlı kalmadı.
Grup Yorum’un orada olduğu günler boyunca konserler dışında, söyleşiler, dayanışma etkinlikleri, basın toplantıları da yapıldı.

TARANTO’da Söyleşi:
Gruq Yorum, 30 Eylül Perşembe Günü İtalya’nın Taranto şehrinde çeşitli kurumların ve siyasi hareketlerin temsilcileriyle bir araya geldi.
Davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen söyleşide, 1985’den bu yana Grup Yorum tarihi anlatıldı. Grup Yorum türkülerinin oluşumuna paralel olarak Türkiye mücadele tarihinden bölümler aktarıldı.
Katılımcılar Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in direnişini izlediklerini, bu direnişten ve fedakarlıktan çok etkilendiklerini, Grup Yorumla dayanışmalarını büyüteceklerini belirttiler.

LECCE’de Basın Açıklaması:
Grup Yorum üyeleri Lecce şehrinde bir basın toplantısı yaparak, Grup Yorum’un tarihini, yaşadıkları baskıları, Ölüm Orucu direnişini anlattılar.
Grup Yorum heyeti, basın açıklamasından sonra Lecce Belediye Başkanı ile görüştüler. Belediye başkanı, görüşmede, 3 sene sonra tiyatronun yeniden açılışını Grup Yorumla yapmaktan mutlu olduğunu vurguladı.

BARİ’de Dayanışma Eylemi
30 Eylül Perşembe Günü Bari şehrinde Belediye Binası önünde Grup Yorum’la Dayanışma Eylemi düzenlendi. “Ex Caserma Liberata” Kollektifi tarafından düzenlenen eylemde Grup Yorum’un sanatı, direnişleri ve gruba yönelik baskılar hakkında konuşmalar yapıldı. Ölüm Orucu sürecinde İtalyalı sanatçılar tarafından Helin ve İbrahim için yapılan besteler ve Grup Yorum şarkıları eylemde dinletildi.

Sosyal ağlarda paylaşın