Grup Yorum İsviçre’nin Basel Kentinde Sevenleriyle Buluştu

İsviçre (GHA)


Dünyanın dört bir yanında konserler vermeye devam eden Grup Yorum, İsviçre’nin Basel kentinde sevenleriyle bir araya geldi. Kanada’dan Yunanistan’a, Donbass’tan Suriye’ye kadar uzanan konserler dizisi kapsamında, bu sefer de İsviçre’de sahne aldılar. Grup Yorum, Türkiye faşizminin ve Avrupa emperyalizminin kendilerine yönelik baskı ve sindirme politikalarına karşı “NATO Dağıtılsın, İdil Kültür Merkezi Basılmasın” sloganı altında türkülerini seslendirdi.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı konserde, Grup Yorum’un kavga türkülerine eşlik eden dinleyiciler halaylarla tek yürek oldu. Konserde, tutsak Grup Yorum emekçileri için özgürlük talep eden grup, S, R, Y kuyu tipi hapishanelere karşı ölüm orucu direnişçisi Nurettin Kaya’yı ve direnen tüm özgür tutsakları selamladı.

Grup Yorum’un önceki konserlerinde olduğu gibi, Basel’deki bu buluşma da yoğun bir coşku ve dayanışma içerisinde geçti. Grup Yorum geleneği, dünya genelindeki tüm baskı ve sindirme politikalarına karşı mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.


GHA

Sosyal ağlarda paylaşın