Grup Yorum İçin SANATA ÖZGÜRLÜK Konseri!


Sanat Meclisi ölüm orucundaki Grup Yorumla dayanışma için birçok sanatçının katılacağı bir konser düzenleyeceklerini açıkladı. Açıklamada, Sanata özgürlük konserinin daha önce defalarca yasaklandığı, ama vazgeçmedikleri ve bu kez konserin internet üzerinden yapılacağı, konserin tarihinin de 11 Nisan olacağı belirtildi.

“Grup Yorum’un talepleri bizim de taleplerimizdir.”

Sanat Meclisi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi;
“Bütün engellemelere ve yasaklara rağmen işte buradayız! Sanatın yakıcı ve yıkıcı gücü karşısında hiç bir güç duramaz. Daha önce defalarca yasaklanan “SANATA ÖZGÜRLÜK” konserimizi 11 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 20.00 da internet üzerinden canlı olarak yayınlayacağız. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Grup Yorum’un haklı ve meşru talepleri bizim de taleplerimizdir. Halkımızı Grup Yorum’a ses olmaya, Grup Yorum’u yaşatmaya çağırıyoruz. 11 Nisan cumartesi günü saat 20.00 da Grup Yorum için söylüyoruz!”.


Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ölüm orucunun 286. İbrahim Gökçek ise 289. Gününde. Onların eriyen bedenlerine ses olmak içim düzenlenen konsere katılacak sanatçılar konserden 2 gün önce duyurulacak. Sanatın ve sanatçının özgürlüğü için yapılmak istenen ve bu nedenle 4 kez yasaklanan konser bu sefer internet üzerinden olacak. Bununla ilgili olarak da Sanat Meclisinin yaptığı açıklamada şunlar vurgulandı;
“Grup Yorum’ un taleplerini kendilerinin de talepleri olduğunu dile getiren sanatçılar ve demokratik kitle örgütleri bugüne kadar 4 defa “SANATA ÖZGÜRLÜK” çağrısıyla konser düzenlemek istedi. Sadece şarkıların söylenip şiirlerin okunacağı, tiyatro oyunlarının ve dansların sergileneceği etkinlikleri bile yasaklamakta tereddüt etmedi siyasi iktidar. Tam burada Nazım’ı anmamak olmazdı. “Bize türkülerimizi söyletmiyorlar Robson. Türkülerimizden korkuyorlar”.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.