Grup Yorum Gönüllüleri’nden Açıklama: “Seçkin Aydoğan Onurunu Faşizme Teslim Etmiştir!”

Grup Yorum Gönüllüleri, grupta bir süre yeralan Seçkin Taygun Aydoğan hakkında bir açıklama yaptılar.
“Seçkin Aydoğan Onurunu Faşizme Teslim Etmiştir!” başlığını taşıyan açıklamada, Aydoğan’ın durumu şu sözlerle tanımlandı:
“Seçkin Taygun Aydoğan kişiliğini ve onurunu faşizme satarak, Grup Yorum hakkında ifadeler vermiş ve verdiği ifadelerle yeni operasyonlara zemin hazırlamış olan bir itirafçıdır.”

Grup Yorum’un kimliğinin, tarihinin bir kez daha hatırlatıldığı açıklamada, Aydoğan’un bu niteliği anlatıldıktan sonra tüm Grup Yorum dinleyenlerine ve halka şu çağrıda bulunuldu:
“BU KİŞİYİ GÖREN HERKES YÜZÜNE TÜKÜRMELİ,
NASIL ONURSUZ BİRİSİ OLDUĞUNU HATIRLATMALIDIR
HİÇBİR İTİRAFÇI BAŞINI KALDIRARAK GEZEMEMELİ,
İNSANLARIN YÜZÜNE BAKAMAMALIDIR.”

Açıklamanın tam metnini aşağıda ayrıca yayınlıyoruz.

estrümanlar parçalandı. 2 sene içinde 11 Grup Yorum üyesi tutuklandı. 6 Grup
Yorum üyesinin başlarına para ödülü konularak “terör” listelerine konuldular. Bu süre içinde büyük küçük bütün Grup Yorum konserleri yasaklandı. Listelere alınan Grup Yorum üyeleri hakkında vur emri çıkardılar. Yüzlerce Grup Yorum gönüllüsünün evleri basıldı. Grup Yorum hakkında yalana dayalı ifade veren Seçkin Taygun AYDOĞAN yapılan saldırılardan birincil derecede sorumludur. Grup Yorum’un
yaşadıklarından sorumludur.

HİÇ BİR İTİRAFÇININ YALANLARI GRUP YORUM’UN MEŞRULUĞUNA GÖLGE DÜŞÜREMEZ

Seçkin Taygun AYDOĞAN savcılık ifadelerinin devamında
“Bu sırada Grup Yorum’un Halkın Elleri isimli albüm çalışmasında yer aldım. Bu albümde Greve Çağrı
isimli şarkıyı ben seslendirdim ayrıca albümde Metris Cezaevinde ölen Engin ÇEBER için bir şarkı yapıldığını, Engin ÇEBER’in YÜRÜYÜŞ dergisi dağıtırken gözaltına alındığını ve YÜRÜYÜŞ dergisini o dönemde sosyalist bir dergi olduğunu biliyordum.
Halkın Elleri albümünü çıkardıktan sonra Harbiye’de Grup Yorum konserine solist olarak katıldım. Bu konserde benimle birlikte hatırladığım kadarıyla İnan ALTIN, Selma ALTIN, Muharrem CENGİZ ve İbrahim GÖKÇEK vardı….” diyor ve savcılık bu ifadeye dayanarak soruşturma yürütüyor.

İfadeler Grup Yorum’un bir müzik grubu olarak yaptığı çalışmalara dayanıyor.
Albüm ve konser çalışmalarına dayanıyor ve devamında da bu çalışmaları gerçekleştirdikleri iddia edilen kişilerin isimleri sıralanıyor. Sanki bu yapılanlar
suçmuş gibi ve bunları yapanlar suçluymuş gibi gösteriliyor. Elbetteki bu devlet politikasıdır ancak bu alçak, bu politikanın ortağı olmuş, devletin politikasının gerçekleştirileceği araç olmuştur.

Hiç bir itirafçının ifadeleri, hiç bir devlet politikası Grup Yorum’un hem kendisine, hem de çalışmalarına gölge düşüremez. Çünkü Grup Yorum halkın sanatçasıdır, halk için sanat yapmaktadır. Sadece bu kadar da değildir elbette, halkın sorunlarının çözümü için mücadele etmektedir.
Halkın türkülerini yapmak, halkın bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesini yürütmek suç değildir, “terörizm” değildir. Aksine bu mücadeleyi engellemeye çalışanlar, bu mücadeleye iftirada bulunanlar suçludurlar.
Asıl teröristler dünya halklarını sömüren ve zulmeden emperyelistler ve onların işbirlikçileridir. Asıl terörist Grup Yorum üyeleri hakkında listeler yayınlayarak başlarına para ödülleri koyanlardır.

Grup Yorum halktır, meşrudur, emperyalizm ve faşizm karşısında haklıdır. Seçkin Taygun AYDOĞAN, Grup Yorum üyeleri hakkında ifade vererek faşizmin suçlarına ortak olmuştur, onurunu faşizmin postalları altına atmış olan bu iftiracı İbrahim GÖKÇEK ve Helin BÖLEK şehit düşerken, Grup Yorum’a yönelik yeni saldırıların,
operasyonların zeminini hazırladı. Bu nedenle yüzüne tükürülmeyi hak etmiştir. Onursuzun yüzüne tükürmek bir sorumluluktur.
BÜTÜN GRUP YORUM SEVENLERİNE, DİNLEYİCİLERİNE ÇAĞRIMIZDIR:
SEÇKİN TAYGUN AYDOĞAN’I GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE YÜZÜNE TÜKÜRELİM,
HAİNLİĞİNİ MAHKUM EDELİM, İNSAN İÇİNE ÇIKAMAZ DURUMA GETİRELİM.

Grup Yorum Dinleyicileri

Sosyal ağlarda paylaşın