GRUP YORUM DİRENİYOR Açlık Grevinde 75. Gün

Görüntünün olası içeriği: yazı

Grup Yorum üyelerinin içeride ve dışarıdaki açlık grevi, 75. güne ulaştı.

Halen, tutsak Grup Yorum üyelerinden dördü, süresiz açlık grevindeler.

Şu anda en uzun süreli açlık grevinde olan Grup Yorum üyesi, Burhaniye T Tipi Hapishanesi’nde tutulan Bahar Kurt. Kurt, açlık grevinin 51. gününde.

Diğer Grup Yorum üyelerinden Silivri 9 Nolu Hapishane’deki Barış Yüksel, açlık grevininin 43. gününde.

Kısa süre önce tutuklanan ve şu anda Silivri 9 Nolu Hapishanesi’de tutulan İbrahim GÖkçek 44. gününde, Gebze Kapalı Kadın Hapishanesi’ndeki Helin Bölek ise 43. gününde. 

Helin Bölek, Elektriksiz Hücrede Tutuluyor

Gebze Kapalı Kadın Hapishanesi’nde tutulan ve 31 Temmuz itibarıyla açlık grevinin 43. gününde olan Helin Bölek, elektiriksiz ve tuvaletinin kapısı olmayan bir hücrede tutuluyor.

Grup Yorum üyelerinin direnişini kıramayan Adalet Bakanlığı ve hapishane yönetileri, tecrit ve işkenceyle direnişçileri yıldırmaya çalışıyorlar.

Grup Yorum’a Hapishanelerden Destek

Kırıkkale hapishanesinde bulunan Özgür Tutsaklar, Grup Yorum’un açlık grevini desteklemek için 1 haftalık açlık grevi yaptılar. Kayseri hapishanesinde bulunan Kadın Özgür Tutsaklar da 1 haftalık açlık grevi yaparak Grup Yorum’un taleplerinin kabul edilmesini istediler.

HDP’den Soru Önergesi

HDP Miletvekili Meral Danış Beştaş, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün cevaplaması talebiyle TBMM’ye bir soru önergesi verdi.

Beştaş, soru önergesinde, Grup Yorum’a, İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskıları anlatarak, Grup Yorum üyelerinin açlık grevindeki taleplerinin değerlendirilmesini ve koşulların iyileştirilmesini istedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.