Grup Yorum 9 Ağustos Konserine ilişkin Son Durum

Grup Yorum, 9. Bağımsız Türkiye Konseri’ni gerçekleştireceğini duyurmuştu. Bunun üzerine İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise konsere izin verilmediği açıklanmıştı. Halkın Hukuk Bürosu ise Valiliğin yaptı açıklama hukuki yönde doğru olmadığı yönünde duyuruda bulundu.

Helin Bölek 3 Nisan´da, Ibrahim Gökçek 5 Mayis´ta Siyasi Zafer kazanımıyla ölüm orucuna ara verdikten sonra 7 Mayis´da kaldırıldığı hastanede şehit düşmüştü. Birçok milletvekilli ve kurum destek olacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Istanbul Valiliğine 9 Agustos Bağımsız Türkiye Konseri için başvuruda bulunulmuştu. İstanbul Valiliği, “Yenikapı Miting Alanı’nda 9 Ağustos Pazar günü yapılacağı belirtilen konser başvurusunun Valilikçe kabul edildiği” yönünde çıkan haberleri yalanladı. Valilik, Grup Yorum’un konser başvurusunun kabul edildiği haberleri ile ilgili bir açıklama yayınladı.

İstanbul Valiliği açıklaması:

“Bazı sosyal medya hesapları ve basında yer alan Yenikapı Miting Alanı’nda 9 Ağustos 2020 Pazar günü yapılacağı bildirilen konser başvurusunun Valilikçe kabul edildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Valiliğimizce izin verilmemiştir.”

Halkin Hukuk Bürosu duyurusu:

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.