Grup Yorum’dan 21 Mayıs’ta canlı uluslararası dayanışma konseri

Türkiye’deki devrimci müzik grubu, farklı ülkelerden sanatçıların şarkıları ve mesajlarıyla dinleyici ve sanatçı meslektaşlarıyla yeniden buluşacak.

Konser, Paris’te Nisan ayı başında “Uluslararası Adalet Sempozyumu” nun kapanış programı olarak planlanmıştı.

Ancak kısa sürede duyurulan lock-down nedeniyle ertelendi ve grup 21 Mayıs’ta Paris’teki bir stüdyoda bazı yerel gruplarla ve internet üzerinden canlı katılan birçok ülkelerden çok sayıda dost sanatçılarla sahneye çıkacak.

Türkiye’deki hükümet, konserleri ve halkla buluşmalarını engellemek için yıllardır grup üyelerine karşı en yoğun baskı uygulayıp mümkün olan tüm resmi yollarla engellemeye çalışıyor.

Üyelerinin baskı ve kriminalize edilmesine son vermenin yanı sıra öncelikli hedef, her şeyden önce Bakırköy’de olduğu gibi İstanbul’un büyük meydanlarda milyonlarca insanların katıldığı halk konserleri verebilmektir.

Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökcek ve Helin Bölek için konser yasaklarının kaldırılması gerçekten varoluşsal bir talepti. Bu talebin ve özgür sanat yapma hakkının dünya çapında duyulması için canlarını verdiler. Her ikisi de 2020’de ölüm orucunda hayatını kaybettiler.

Bas gitarist İbrahim Gökcek’in şu sözleri herkesin hafizasında kalmıştır: “Anadolu’dan Antarktika’ya, Antarktika’dan Latin Amerika’ya … Grup Yorum Susturulamaz”

Grup arkadaşlarının konseri ile bu satırların ardındaki güç ve 80’li yıllardan beri grubun tarihini de şekillendiren enternasyonalizm ifade edilecektir muhakkak. Grup Yorum, sadece anlamlı şarkılarıyla zor şartlarda insanlara ulaşmaya çalışmakla kalmadı, ilerici sanatçıların birliğini ve ittifakını da hedefliyor.

Tüm dünyadan sanatçıların, önümüzdeki konserde de görülecek olan Grup Yorum ile olağanüstü dayanışması, uluslararası bir sanatçılar birliğine doğru atılmış bir adım olarak anlaşılabilir.

Yunanistan, İtalya, Rusya, Katalonya ve Fransa’dan müzisyenlerin yanı sıra Almanya’da yaşayan Şilili gitarist ve müzisyen Nicolas Miquea ile Sol Parti milletvekili sanatçı Diether Dehm de yer alacak.

İbrahim ve Helin’in aileleriyle de canlı bağlantı kurulması bekleniyor.

Konser, aşağıdaki internet bağlantısı üzerinden ücretsiz olarak takip edilebilir:

Daha fazla bilgi ve güncelleme için:

Instagram https://www.instagram.com/grupyoruminconcert

Facebook: https://www.facebook.com/grupyorum1985

Internet biletle barkod alınır ve bir izleyici olarak bazı özel ek işlevleri ve daha kişisel konser anlarını deneyimlenebilir…

Sosyal ağlarda paylaşın