Gözaltındaki Yüksel Direnişçilerine İşkence

“KHK’lar İptal Edilsin” gecesinin yasaklanmasına karşı direndikleri için 23 Kasım’da gözaltına alınan 18 kişi, aradan dört gün geçmiş olmasına karşın halen gözaltındalar.
18 ktşinin arasında Yüksel Direnişçileri ve onlarla dayanışma için gelenler bulunuyor.

Yasak ve Gözaltı:
Yüksel Direnişçileri ve Direnişler Meclisi’nin 23 Kasım’da Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilenlerin direnişlerini anlatmak için düzenlemek istedikleri gece yasaklandı.
Direnişler Meclisi, yasağı kabul etmeyeceğini açıkladı.
Yıllardır Yüksel Direnişi’ne karşı büyük bir tahammülsüzlük besleyen, Yüksel Direnişini ne yapsa da bitiremeyen AKP iktidarı, geceyi yasaklamakla yetinmeyip, Yüksel Direnişçilerini ve onlarla dayanışma için gelen 18 kişiyi gözaltına aldı.

HHB’den Açıklama:
Parmak izi işkencesi
“KHK’lar İptal Edilsin” gecesinin yasaklanmasını kabul etmediklerdi gerekçesiyle gözaltına alınanlar, aradan dört gün geçmiş olmasına rağmen, halen gözaltında tutuluyorlar.
Halkın avukatları bugün gözaltındakilerle görüştüler. Avukatlar tarafından paylaşılan bilgiler şöyle:
“Arkadaşlar merhaba, 4. gecesini de vatan emniyette geçiren (2911 SKM suçlamasıyla) müvekkillerimizi gördük.. Bugün kendilerinden zorla parmak izi alınmaya çalışılmış, parmak izi vermeyeceklerini düşündükleri herkese direkt tekme tokat dalmışlar.
Yere yatırıp üzerlerinde kaburgalarını, boyunlarını ezmişler. Tekmeler atıp vücutlarının muhtelif yerlerinde şişlikler ve morluklara yol açmışlar.
Parmak izi işkencesi sırasında içeriye 10’dan fazla polis girmiş. Tem şube polisleri de gelmiş, hiç durmadan başlarında konuşmuş ve “Avukatlarınıza söyleyin de tweet atsınlar” diye gülüp sinkaflı küfürler etmişler. Nuriye ve Acun hocaya “siz hoca mısınız şimdi hiçsiniz böceksiniz bakın nasıl eziyoruz” diyerek topuklarıyla ezmişler. “Şimdi bizim kölemizsiniz” işte gibi alçakça sözler etmişler. Nuriye hocanın kaburgasında ezik varmış, ancak parmak izi sonrası sağlık kontrolüne çıkarılmamışlar.

Gözaltındakiler:

Gözaltına alınan 18 kişiden
ismi açıklanan 13 kişi şunlar: Nuriye Gülmen,
Acun Karadağ, Nursel Tanrıverdi, Nuri Cihanyandı, Batuhan Şengül, Nuran Ayan, Ziya Özder, Engin Karataş, Volkan Çeşme, Aydoğan Yıldız, Taylan Gültekin, Metin Kaleli, Av.Yaprak Türkmen.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.