Gözaltılarla İlgili DİH’ten Açıklama: “Kampanyalarımız Gözaltılarla Bitirilemez!”

22 Eylül sabahı İstanbul polisi tarafından gerçekleştirilen baskın ve gözaltı terörüyle ilgili olarak Devrimci İşçi Hareketi (DİH) tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, gözaltıların halen sürmekte olan Turan AKtaş’ın Ankara Yürüyüşü, Ali Osman Köse’ye Özgürlük kampanyası, Yunanistan’da ağır cezalar verilen 11 devrimciye özgürlük kampanyası gibi çalışmaları bitirmeye, sindirmeye yönelik olduğu belirtildi. “Direnişlerimiz, Kampanyalarımız Gözaltılarla, Komplolarla Bitirilemez! Gözaltı Terörüne Son!” başlıklı açıklamanın devamında şöyle deniliyor:

“Sürekli faşizme karşı sürekli direniş dedik, direndik, kazandık, kazanmaya devam ediyoruz. AKP faşizmi halkın üzerinde estirdiği terörün etkisinin azaldığının farkına varıyor. Eninde sonunda direnenlerin alternatif olacağını, halkın direnenlerden yana saf tutacağını biliyor. Bu yüzden de her zaman olduğu gibi ev baskını-gözaltı terörüne başvuruyor.

22.09.2021 Çarşamba günü sabaha karşı İstanbul’da birçok adres polis tarafından basıldı. Gazi Mahallesinden Mehmet Yücetepe evi basılarak gözaltına alındı. TAYAD’lı Mehmet Güvel’in evi basılarak Hasan Basri Yıldız gözaltına alındı. Direnen işçi Turan Aktaş’ın abisinin evi basılarak kendisi soruldu, Turan Aktaş’ın Ankara’ya yürüdüğü cümle alem tarafından biliniyor. Gülsuyu mahallesinden Emine Cansever’in evi basıldı, evde arama yapıldı. Armutlu’dan Hatun Polat Yunanistan’daki özgür tutsak oğlu Halil Demir için mücadele ettiğinden şuan gözaltında. Tayad’lı Feridun Osmanağaoğlu evi basılarak gözaltına alındı.

Hasta tutsak Ali Osman Köse, Yunanistan’daki 11 Devrimci Tutsak ve Direnen İşçi Turan Aktaş… Bu gözaltı terörünün kampanyalarımızı bitirmek, gözaltılarla yıldırmak için yapıldığını biliyoruz. Ama AKP faşizmi bizi yolumuzdan asla çeviremedi, şimdi de evlerimizi basarak gözaltı yaparak komplo kurarak bizi mücadeleden alıkoyamaz.

Gözaltılar Serbest Bırakılsın!

Direne Direne Kazanacağız!”

Sosyal ağlarda paylaşın