Gökhan Yıldırım tutuklandı

Terör örgütü faşist AKP iktidarı 256 günlük ölüm orucu direnişi sonucunda serbest bırakmak zorunda bıraktığı Gökhan Yıldırım’ı bu akşam saat 18.30’da gözaltına almıştı. Ve bir kaç saat içinde de alel acele bir mahkeme kararı çıkartıp tutukladı.

Direnerek, damla damla eriyerek elde ettiği zaferi hazmedemeyen faşist AKP iktidarı Gökhan Yıldırım’ı tutuklamasını gerektirecek hiç bir gelişme yok ! Mahkemenin 6 ay infaz erteleme kararını iptal ettirmesini gerektirecek hiç bir şey olmadı. Hala Gökhan Yıldırım’ın tedaviye ihtiyacı var, ölüm orucunun sebep olduğu ölümcül sağlık sorunları devam ediyor. Ancak her yanı çürümüş, yozlaşmış, tam anlamıyla bir suç örgütüne dönüşmüş faşist AKP iktidarı artık bir şeyi yaparken yasalara, kendi yazdığı yasalara bakmaya dahi gerek duymuyor. Tek derdi devrimcileri sindirmek, susturmak, onların elde ettiği moral üstünlüğünün halka ulaşmasına engel olmak !

Bu amaçla Gökhan Yıldırım’ı tekrar tutukladılar.

Gökhan Yıldırım hakkında sosyal medya hesabından yaptıkları açıklamada Halkın Hukuk Bürosu şu ifadelere yer verdi : 

255 gün ölüm orucu direnişin sonucunda 6 ay süreyle infaz ertelemesi ile tahliye edilen müvekkilimiz Gökhan Yıldırım hakkında Tekirdağ Savcılığı tarafından infaz erteleme kararı kaldırıldı. Gökhan Yıldırım’ın Silivri Cezaevine götürüldüğünün bilgisi verildi. Gökhan Yıldırım hakkında 5 Şubat tarihinde ATK muayene randevusu olmasına rağmen tedavisi devam ederken infaz erteleme kararının kaldırılması yasadışıdır. Gökhan Yıldırım infaz erteleme kararında herhangi bir adli kontrol tedbiri altına alınmamıştır. Nöropatik ağrıları devam ederken evinin önünden gözaltına alınmıştır. İnfaz erteleme kararının kaldırılması için herhangi bir şart oluşmamıştır. Bu durum Gökhan Yıldırım’ın sağlığını riske atmaktadır. Gökhan Yıldırım Serbest Bırakılsın!

Sosyal ağlarda paylaşın