Gökçekler’in Açlığını Paylaşmaya Çağrı: 2 Mayıs’ta 2000 Bin Kişi Açlıkta Birleşelim!

Avrupa’daki destek açlık grevleri önümüzdeki hafta sonu da sürecek. Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri, 2 Mayıs için açlık grevi çağrısında bulunarak, “2 Mayıs’ta 2000 Kişi olalım” hedefini gösterdiler.

17 Nisan’da Avrupa’nın bir çok ülkesinde yapılan açlık grevine 528 kişi katılmıştı. 25 Nisan’da yine Avrupa’nın hemen bütün ülkelerinde ve onlarca şehirde yapılan kitlesel destek açlık grevine ise 1192 kişi katıldı. Bu, bu tür bir eylem için, Avrupa’da bugüne kadar ulaşılan en büyük rakamlardan birini oluşturuyor.

Ölüm orucu direnişçisi İbrahim Gökçek artık kritik denebilecek seviyeleri bile geçti. Gökçek, tam 317 gündür Grup Yorum’un taleplerinin kabul edilip özgürce konser yapabilmek için direniyor.

Halkın avukatları 100’lü günleri geçti. Ebru Timtik 118. Aytaç Ünsal ise 87. Gününde. Tek talepleri de yıllarca yoklukla okudukları avukatlık mesleğini özgürce yapabilmek.

Özgür tutsaklar ise 71 gündür “Halk adalete aç” diyor. Grup Yorum’un ve Halkın Avukatlarının taleplerinin kabul edilmesi için onların dinleyicileri ve müvekkilleri olarak ölüm orucundalar.

Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri :

2 Mayıs’ta 2000 kişi olalım çağrısını yapan Avrupa Grup Yorum gönüllülerinin çağrısında şöyle denildi:

“2 Mayıs Cumartesi günü yine “Yaşamak Hak Yaşatmak Görevdir” diyerek Ölüm Orucu Direnişini desteklemek için Açlık Grevindeyiz .

Bu sefer hedefimiz 2000 kişi!

Avrupa’dan 2000 kişiyle aynı gün aç olacağız. Açlığımızla yaşatacağız, Ölüm Orucunu zafere taşıyacağız! İbrahim’i Yaşatalım! Özgür Tutsaklarımız Didem Akman ve Özgür Karakaya’yı Yaşatalım! Halkın Avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ı yaşatalım!

Mustafa’nın ve Helin’in uğruna şehit düştükleri o zaferi, onlara armağan edelim!”

Stuttgart Grup Yorum Gönüllüleri :

Stutkgart Grup Yorum gönüllüleri tarafından yapılan çağrıda da “Yaşamak Hak, Yaşatmak Görevdir!” çağrısı yapılarak,

“2 Mayıs günü Ölüm Orucu Direnişçilerinin açlığını paylaşıyoruz!

Açlığımızla yaşatalım, Ölüm Orucunu zafere taşıyalım!” denildi.

Belçika Halk Cephesi:

Belçika Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada ise, İbrahim Gökçek’in ölüm orucunun ileri bir aşamada olduğu belirtilerek, “Ölüm zafer kadar, zafer de ölüm kadar yakın” denildi.

Belçika açıklamasında, ölümün de, zaferin de “eşikte” olduğu belirtilerek, hep birlikte AKP faşizmine yüklenmenin önemine vurgu yapıldı.


Gerçek Haber Ajansı’ndan ÇAĞRI:

Ülkemizin her yanında direnişler devam ediyorken ve halk adalete açken herkesin yapabileceği bir şey vardır. Hiç bir şey yapamıyorsak açlıklarına, açlığımızla ses olalım. 2 Mayıs cumartesi günü, 1 günlük destek açlık grevi yapalım.

1 Mayıstan itibaren ve 2 Mayıs’da destek açlık grevleri videolarını Gerçek Haber Ajansı’na yollamanızı bekliyoruz. Seslerine ses, direnişlerine omuz olalım. 2 Mayıs’ da 1 günlük destek açlık grevi yapalım.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.