GÖKÇEK’İN TAHLİYE KARARI NASIL VERİLDİ?

14 Şubatta yapılan Grup Yorum duruşmasında, 9 Nolu ara kararla, İbrahim Gökçek’in İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevkinin sağlanması ve Gökçek’in sağlık durumuna ilişkin ayrıntılı rapor düzenlenmesi istenmişti.

Mahkeme kararında “kurul olarak sanığın cezaevinde kalmasının sağlığı bakımından olumsuz bir durum oluşturup oluşturmadığının değerlendirilmesi” talep edildi.

Gökçek bunun üzerine 19 Şubat’ta İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

ADLİ TIP RAPORU

Gökçek’in muayenesinin ardından Adli Tıp Kurumu 21 Şubatta Gökçekle ilgili raporunu açıkladı.
Raporda, özet olarak;
“sanığın dosyadaki mevcut belgeler, kurulca yapılan muayenesi neticesinde hastane şartlarında yatırılarak tıbbi takip ve tedavisinin sağlanması gerektiği, cezaevi şartlarında kalmasının sağlığı açısından uygun olmadığı” belirtildi.

  1. AĞIR CEZA MAHKEMESİ KARARI
    Adli Tıp Kurumu’nun raporu üzerine de Gökçek’in yargılanmasının sürdüğü İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye kararı verildi.
    Mahkeme, Adli Tıp Kurumu kararına uyarken, bunun dışında Gökçek için EV HAPSİ’ne hükmetti. Gökçek, bulunduğu adresi terk edemeyecek.
    Akın Gürlek başkanlığındaki 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında şöyle denildi:

“1- Sanık İbrahim Gökçek’in İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın 21/02/2020 tarihli raporu da göz önüne alınarak başka bir suçtan tutuklu veya hükümlü değilse, DERHAL TAHLİYESİNE, bu hususta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzakere yazılmasına…
2- Tahliyesine karar verilen sanık İbrahim Gökçek hakkında dosya kapsamı gözönüne alınarak CMK’nın 109/3-a maddesi uyarınca “yurt dışına çıkışının yasaklanması” ve CMK’nın 109/3-j maddesi uyarınca “konutunu terk etmeme” adli kontrol tedbiri uygulanmasına…
Sanığın adli kontrol hükümlerini isteyerek yerine getirmemesi durumunda hükmedilebilecek hapis cezasının süresi ne olursa olsun tutuklama kararı verilebileceğinin İHTARINA (ihtarat yapılamadı).
… oy birliği ile karar verildi. 24/02/2020

BAŞKAN Akın Gürlek
ÜYE Ferhat Gülbağça
ÜYE Erdol Güngör
KATİP Abdullah Ertem”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.