Gökçek İçin Çağrılar Eylemler

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in, ölüm orucuna son vermesinin ardından kaldırıldığı hastahanede şehit düşmesi üzerine, ülkede Grup Yorum tarafından Gazi Mahallesi’ne çağrı yapılırken, Avrupa’da da Avrupa Halk Cephesi ve Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri tarafından ayrı ayrı çağrılar yayınlandı.

Avrupa Halk Cephesi: Katiller, Karşılarında Bizi Görsünler!

Avrupa Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada, zaferin ve şehitliğin birlikte geldiği belirtilerek, Helin’in şehitliğinde olduğu gibi, bulunulan her yerde İbrahim’in katilinin AKP olduğunun haykırılması çağrısı yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: 

“Ölüme zafer kadar, zafere de ölüm kadar yakınız demiştik. İkisi birden geldi.

Grup Yorum üyelelerinin sürdürdüğü ölüm orucu direnişinin zaferinin ilan edilmesinden sonra, İbrahim Gökçek, kaldırıldığı hastahanede şehit düştü.

Şimdi İbrahim Gökçek’i direnişine, zaferine layık bir şekilde uğurlamalıyız.

Zafer kutlamalarına hazırlanıyorduk; şimdi zafer, İbrahim’in hesabını sormaktır.

İbrahim’i katleden AKP’nin karşısına dikilmek, katillerin yakasına yapışmaktır. Katiller, karşılarında bizi görsünler. Görsünler ki, bu hesap kapanmayacak. Bu direniş bitmeyecek. 

Avrupa Halk Cepheliler, Helin’in şehitliğinde olduğu gibi, bulundukları her yerde, İbrahim Gökçek’in katilinin AKP olduğunu tüm dünyaya haykıracaklar.

Gösterilerle, bildirilerle, pankartlarla, dövizlerle, anmalarımızla, İbrahim’i ölümsüzlüğe uğurlayacağız; katillerden bunun hesabının sorulacağını haykıracağız.”

Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri: Hepimiz Eylem Alanlarına Gidiyoruz

İbrahim Gökçek’in şehitliğinin hemen ardından Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri tarafından yapılan çağrıda da “HEPİMİZ EYLEM ALANLARINA GİDİYORUZ!” denildi.

Açıklamada “’İbrahim Gökçek Ölümsüzdür’ diyerek Akp faşizmini teşhir etmek için tüm Grup Yorum Gönüllülerini eylem alanlarına çağırıyoruz!” denilerek,

çeşitli şehirlerde Gökçek için yapılacak eylemlerin yer ve saatleri verildi: 

– Mannheim, HBF önü, saat 19:00

– Bremen HBF: saat 19:00

– Berlin, Oranienplatz: saat 16:00

– Köln, Heumarkt: saat 18:00

Konsolosluk Önünde İlk Gösteriler

Gökçek’in şehitliğinin ardından ilk gösteriler Almanya’daki Frankfurt konsolosluğu ve Karlsruhe konsolosluğu önünde yapıldı.

Gün içinde Avrupa’nın bir çok ülkesinde eylemlerin devam etmesi bekleniyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.