GHA’da 27 Ocak Perşembe Canlı Yayın – UKRAYNA GERÇEKLERİ

Savaş gerginliğinin yaşandığı bugünlerde, Donbass’daki antifaşist güçlerden Borotba Birliğinden Alexey Albu, canlı yayında Ukrayna toprağı üzerinde emperyalizmle bölge halkları arasında süren savaşla ilgili sorularımızı cevaplayacak..

Program, 27 Ocak Perşembe günü, Saat 19.00 Avrupa. 21.00 Türkiye Saati

GHA Canlı yayında:

https://www.facebook.com/gercekhaberajans

https://www.youtube.com/c/Ger%C3%A7ekHaberAjans%C4%B1


Okurlarımıza, takipçilerimize Ukrayna gerçeklerini yerinden öğrenebilecekleri bir röportaj gerçekleştirecek, merak edilen sorulara yanıtlar alacağız..

Emperyalistlerin Ukrayna üzerindeki hesapları devam ediyor.

SSCB’nin birleştirici gücü ve etkisi ortadan kalktıktan sonra yeraltı ve yerüstü zenginliği olan topraklara sahip Ukrayna AB ve ABD emperyalizminin hedefinde. ABD ve AB, Rusya’nın saldırgan olduğunu iddia ediyor.

Saldırgan olan Rusya mı ? Yoksa Sivastopol’a, Kırım’a, Donetsk’e Lugansk’a sürekli saldırı hazırlığı içinde olan Ukrayna mı?

Ukrayna devleti üyesi olmamasına rağmen NATO üssü kurulmasını istiyor, neden ?

ABD ve AB emperyalizminin Ukrayna üzerindeki hesabı ne ? Rusya’nın hesabı ne ?

Sosyalizm’den sonra emperyalistlerin sırtlanlar gibi üşüştükleri Ukrayna’da neler oluyor ?

Ukrayna’nın 2022 için askeri harcamalarını %20 artırdığını vurgulanıyor

Rusya, NATO’nun doğuya doğru genişlemesini her şekilde engellemek istiyor. Ancak NATO, bunların egemen devletler olduğu, bu sizi ilgilendirmez, tek başlarına karar verecekleri yanıtını verir. Bu Rusya’yı ilgilendirmez mi?

Rusya ile NATO ve Rusya ile ABD arasındaki görüşmeler Brüksel’de gerçekleşiyor. Rusya, NATO’nun doğuya doğru genişlemesini önleyebilecek mi?

Amerikan füze cephaneliğinin bulunduğu Polonya ve Romanya gibi Doğu Avrupa’da konuşlanmış NATO birlikleri veya Almanların Baltık Devletleri’nde bulunması, NATO-Rusya Yasası’nın açık bir ihlalidir. Rusya 1997 NATO-Rusya Yasasını ve Doğu Avrupa’dan silahların çekilmesini talep ediyor.

NATO ve ABD, Rusya’yı Ukrayna sınırına yaklaşık 100.000 savaşa hazır asker, tank, top, insansız hava aracı vb. yığmakla suçluyor mu?

Minsk anlaşmasına saygı duyulduğu düşünülüyor mu?

Sosyal ağlarda paylaşın