GHA Okurundan Erinç Sağkan’a Mektup

Bir Gerçek Haber Ajansı okurumuzun, yeni Türkiye Barolar Birliği başkanı Erinç Sağkan’a yazdığı mektubu paylaşıyoruz..

“Merhabalar Erinç bey..

Uzun yıllardır sizi takip ediyorum.. Başarılarınızı, samimi duruşunuzu takdirle izliyordum. Bu samimiyet ödülünü verdi ve halk olarak bizi Feyzioğlu’ndan kurtardı..

Yeni bir değişimin ayak sesleri oldu.. Tebrik ederiz..

‘Hiç bir avukat yalnız kalmayacak’, demişsiniz. Hep de diyorsunuz, bunun için de size çok sevgili avukatımı hatırlatma gereği duydum.

Haksız hukuksuzca tutulan ÇHD avukatlarını, Selçuk Kozağaçlı’yı hatırlatmak istiyorum..

Türkiye’nin gururu, direngen avukatlarını yitirmenin, tutsak vermenin üzüntüsü içerisindeyiz.. Verdikleri hak mücadelesi savunuculuğunun yasadışı ilan edilmesi, ‘Adalet İstiyoruz!’, diyerek bedenini ölüme yatırıp adalete aç bir şekilde hayatını kaybeden avukatım Ebru Timtik’i unutmamanızı istiyoruz..

Ölüm orucundaki Av. Ebru Timtik, Feyzioğlu’na açık mektup yazıp, ‘Sizden bile umudumu kesmedim.’ dediğinde, TBB’ye gerçekten yürekten inanmak istedik. Görmezden geldi bu haklı talepleri, avukatlarımız müvekkikerinin gözü önünde adliye koridorlarında tartaklandı, yerlerde sürüklendi, görmezden gelindi. Bu yüzden Feyzioğlu’nu hiç unutmayacağız.

Sizden ricam şudur; TBB başkanı olarak avukatlarımızı ziyaret edip, sorunlarını dinlemenizi ve dosyalarına sahip çıkmanızı arzu ediyorum..

Dışarıdan sizin de başkanlığınızla değişen süreci, bu havayı hissedip solumalarını, baro olarak onları yalnız bırakmamanızı istiyoruz!
Hukuk iyi ve adil olanın sanatıdır.

Avukatlarımız bizleri savunurken biz onları savunur olduk.. Bu durumun değiştiği aydınlık yarınlarda görüşmek üzere.. Başarılarınızı ve ezilenlerin yanında olan duruşunuzu tebrik ederim..

Sevgiyle..”

Sosyal ağlarda paylaşın