AKP’nin Gezi Korkusu: Cezalar Yağdırıldı

Dün AKP faşizminin yargısı ülkemiz adaletsizlikler tarihine bir yenisini daha ekledi.

Yargılananlara en az 18 yıl olmak üzere müebbete varan cezalar yağdırdı.

17 sanığın yargılandığı davada, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman’a da 18’er yıl hapis cezası verildi. Osman Kavala’ya ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Tabii ki kararın gerekçesi bu cezaların neden yağdırıldığına yanıt niteliğinde. Hukuki hiç bir yanı olmayan karar tamamıyla AKP faşizminin intikam almak amacıyla verilmiş bir karar. ”Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlardan” ve bir de AKP faşizminin icadı “hükümeti yıkmaya kalkışmaktan” gerekçeleri ile tüm dünyanın önünde AKP adaletinin nasıl işlediğine yeni bir örnek daha gösterdi faşizmin mahkemeleri.

 Gezi ayaklanmasından intikam almaya devam ediyor AKP.

Bunun yanında elbette ki faşizmin geleceğine dair en büyük tehlikeye karşı önlem alıyor.  Halka “siz bir daha bu şekilde sokaklara çıkarsanız başınıza bunlar gelir” demeye getiriyor.

AKP faşizmi açlığa, yoksulluğa, adaletsizliğe mahkum ettiği halkın üzerindeki baskıyı arttırıyor. Çünkü halkın memnuniyetsizliği büyüyor ve bu memnuniyetsizliği gidermek bir yana, erteleyecek ne ekonomik ne de siyasi gücü var. O yüzden faşizmin doğasına uygun olanı yapıyor. Kendisine karşı olan herkesi baskı altına alıp sindirmeye çalışıyor.

Gezi ayaklanması ülkemiz tarihinin altın harflerle yazılmış iftiharıdır. Dünyaya mutlu mesut müreffeh ülke pozları veren AKP faşizminin ipliğinin pazara çıkmasını sağlamıştır.  AKP faşizminin sonunun başlangıcıdır. Gezi ayaklanmasına karşı bu kadar düşman olunmasının bir nedeni de budur. Gezi ayaklanmasını ; katılanları, destekleyenleri, ilgili ilgisiz karşı çıkmayanları cezalandırarak bu gerçeği unutturmaya çalışıyor. 

Gezi ayaklanmasında bilerek ve hedefleyerek katledilen katil polislerin bir tekinin dahi ceza almadığını da bir kez daha hatırlamak gerekiyor. Halkı katledenlere tek bir gün hapis yokken geziyi destekleyenlere onlarca yıl, ağırlaştırılmış müebbete varan cezalar !

HALKA ADALETİN BU DÜZEN SÜRDÜKÇE KOCA BİR YALAN OLDUĞU BİR KEZ DAHA GÖRÜLMÜŞ OLDU.

Sosyal ağlarda paylaşın