Gergerlioğlu Tutsak Halkın Hukuk Bürosu avukatları ziyaret etti.

Türkiye(GHA)
İnsan hakları ve hapishanelerdeki hak ihlalleri konusundaki çalışmalarıyla tanınan bir isim olan;DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu,Sincan Hapishanesini ziyaret ederek Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının sorunlarını dinledi.

HHB Avukatları, Delilsiz ve Hukuksuz bir şekilde tutuklandı

Çağlayan Adliyesi’ne yapılan saldırı sonrasında, AKP faşizminin hukuksuzca saldırdığı onlarca ev ve kurum arasında bulunan Halkın Hukuk Bürosu’nda görevli avukatlardan Betül Vangölü Kozağaçlı, Seda Şaraldı, Didem Baydar Ünsal ve Berrak Çağlar’ın gözaltına alınmasının ardından tutuklanması, yeni bir hak ihlali olarak gündeme gelmişti. DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi’nde bulunan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Didem Baydar Ünsal ve Av. Seda Şaraldı’nın, bir saldırı bahanesiyle delilsiz ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınıp tutuklandığını ifade etti. Gergerlioğlu, savcının ifadelerinin tamamen gerçeklikten ve hukuktan uzak olduğunu belirterek, bu hak ihlalleri altında tutuklandıklarını vurguladı.

Hapishaneler hasta tutsaklarla dolu

Hapishanelerde, özellikle de Sincan Cezaevi’nde hukuksuzluğun yaygın olduğunu ve adil olmayan davalarla binlerce insanın haksız yere hapishanelere konulduğunu altını çizen Gergerlioğlu, aynı zamanda kanser hastası olan Avukat Eren Odabaşı’nın cezaevinde olmasının, kullanmakta olduğu ilaçların kan ritmini bozduğunu dile getirerek, derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca hapishanelerde çok ciddi hak ihlallerinin devam ettiğini ve sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanamayan hasta tutsakların bulunduğunu yetkililere ilettiklerini belirten Gergerlioğlu, tüm hasta tutsakların serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

https://x.com/gergerliogluof/status/1780603165320319009

GHA

ANF Images
Sosyal ağlarda paylaşın