Gerçek Meydanı’nda Hasta Tutsaklar, direnenler ve susanlar konusunu işlendi…

Gerçek Meydanı programı 6 Şubat pazar günü Belçika’nın Liege şehrinde faaliyetlerini yürüten Halk-Mer’de gerçekleştirildi…

Gerçek Meydanı’nın bu ayki konusu ülkemiz hapishanelerinde faşizmin uyguladığı sessiz imha politikasıydı.

Gerçek Meydanı’na katılanların konuşmalarda şu konulara değinildi:

Ülkemiz hapishanelerinde hemen hergün 1 tutsak tabutu çıkıyor. Tecritin, hapishanedeki sağlıksız fiziki koşulların, işkencenin, tecrit içinde tecrit anlamına gelen hücre cezalarının yarattığı hastalıklardan dolayı ölümler sürerken yaşanan sessizlik konuşuldu.
Böylesine önemli, her gün bir insanın ölmesine sebep olan bu politikaya karşı bu zamana kadar yapılan eylemler günü kurtarmak, görev savuşturmaktan başka bir işleve sahip olamadı. Faşizm hemen her gün tutsakların ölümüne sebep oluyor.
Her gün ölümlerin yaşandığı bu sessiz katliamın yapılan açıklamalarla son bulmayacağı açıktır.
Hasta tutsakların, ölümünün önüne geçecek, durduracak olan saldırının büyüklüğü kadar etkili bir eylem ile mümkün olacaktır. Ancak ölüm orucu gibi etkili bir eylem hapishanelerde yaşanan kıyıma insanların yoğunlaşmasını, faşizmin hasta tutsaklara reva gördüğü işkenceli ölüm politikasının teşhir olmasını sağlayacak ve bu saldırının önünde barikat olacaktır…
Ölüm orucu yapan Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın taleplerinin karşılanması için yapacağımız her şey faşizmin hapishaneler politikasına gedik açacak, hapishanelere doldurduğu halk çocuklarının acılar içinde ölmelerinin önüne geçecektir.

Sonuç olarak katılımcıların da yaptığı önerilerle şu sonuca varıldı:
Ölüm orucu direnişinin herkesin gündemine alması hayati öneme sahip. Yapacağımız paylaşımlar, duvarlara astığımız afişler, dağıttığımız bildiriler, yaptığımız gösteriler ile ölüm orucunun neden yapıldığını, ne kadar haklı taleplerle insanların ölümlere yattığını en geniş kesimlere duyuracaktır. Ancak bu sayede faşizm teşhir olacak zulmünü herkes duyacaktır. O zaman bu zulmü daha fazla sürdüremeyecektir.

1 buçuk saat süren Gerçek Meydanı her ay en az bir kez yapılmaya devam edecek…

Sosyal ağlarda paylaşın