Gençlik Örgütleri: “Mayıs Ayı Anması Yasaklanamaz”

Istanbul Kadıköy Süreyya Operası önünde 20 Mayıs günü Gençlik örgütleri “Mayıs Şehitleri Ölümsüzdür” diye bir açıklama yapmak isterken polis saldırdı. Saldırıda SGDF üyesi Can Papila’nın da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kaymakamlık yasağı gerekçe gösterilerek açıklama öncesi Süreyya Operasını ablukaya aldı polis. Bütün engellemelere rağmen açıklama yapmak isteyen gençlere, polisler bu seferde saldırdı. Gençler polisin saldırısına rağmen “Mayıs ayı anması yasaklanamaz” sloganları attı.

Müdahaleye itiraz eden Hakların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Dilşat Canbaz, “Bugün Komünist önder İbrahim Kaypakkaya, Dörtler’i ve Haki Karer’i anmak için bir araya gelecektik. Ama göründüğü gibi bize saldırıyorlar. Gençleri gözaltına alıyorlar. 47 yılki korku hala devam etmekte” diyerek gözaltılara tepki gösterdi. Canbaz’ın konuşması AKP polisleri tarafındanda engellenmeye çalışıldı. Bir polisin vekil Canbaz’a parmak sallayarak, “Propaganda yapmanıza izin vermeyeceğim” demesi AKP iktidarın olduğu sürece kendilerine uymayan herkesi susturmaya çalıştığın göstergesidir. Onlar için HER SES BIR PROPAGANDA. Tartışmaya engel olmak isteyen Canbaz’ın danışmanı Serdar Kaya ise polisler tarafından gözaltı ile tehdit edildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.