Geçinemiyoruz! “AKP istifa”!

Geçtiğimiz 3 gün boyunca “geçinemiyoruz” sloganı ile eylemler yaptı, halk sokaklara çıktı. Halkın giderek yoksullaştığı, daha ötesi yaşayamaz hale gelmesi ile büyüyen memnuniyetsizlik “Hükümet istifa !”, “AKP istifa” sloganları ile başta İstanbul, Ankara olmak üzere bazı illerde halkı sokağa döktü.

Bir kıvılcımın büyük yangına dönüşebileceğinin çok açık göstergesi olan bu girişime öncülük etmek için gerekli ideolojik  politik sağlamlığa sahip olmayan reformizm CHP’nin “protesto eylemlerine katılmayın” çağrısı yapması üzerine frenledi.  Ancak buna rağmen Kadıköy, Şişli, Eyüpsultan, Bakırköy ve Beylikdüzü, Ankara’nın Mamak, ODTÜ kampüsü başta olmak üzere, Mersin, Diyarbakır, gibi  bir çok yerde eylemler devam ediyor.

Bir ayaklanmaya dönüşmesi korkusunu gizlemeyen AKP faşizmi eylemlerin başladığı an Taksim’i ablukaya aldı.  İstanbul, Ankara, İzmir, Eşkişehir gibi bir çok ilde yapılan gösterilere binlerce insan katıldı. Halk tencere tava ile eyleme katıldı…

AKP faşizminin polisi kudurmuşçasına halka saldırırken AKP iktidarına bağla sosyal medya hesaplarından da kara propaganda yapmaktan geri durulmadı… Sadece bugün itibari ile İstanbul’da 70 kişi gözaltına alındı. Polisin halka yaptığı işkenceler sosyal medya hesaplarından paylaşılmaya devam ediyor

CHP’nin twiter üzerinden yaptığı iddia edilen “Eylemlere katılmayın çağrısı”na bir yalanlama gelmedi… Sadece bu müdahale bile CHP’nin asıl olarak düzenin has partisi olduğunu, dertlerinin halkın yoksulluğu, geçim derdi derdi değil faşizmin uygulayıcısı olmak olduğu açıkça gösteriyor. Halk çaresizlik içindeyken yine CHP tarihi rolünü oynayarak halkın umutlarını seçimlere havale ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın