“Gazze’de cenaze defnedecek alan kalmadı”

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Maruf, İşgalci İsrail’in Gazze Şeridi’nde 2 bin 719’u çocuk 10 bin 328 kişiyi katlettiğini, 3 binden fazla kişi hakkında kayıp bildiriminde bulunulduğunu açıkladı.

Gazze’deki hükümetinin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, düzenlediği basın toplantısında, işgalci siyonist İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Maruf, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde 4 bin 237’si kadın, 2 bin 719’u çocuk 10 bin 328 kişinin katledildiğini, yaklaşık 26 bin kişinin de yaralandığını söyledi.

Gazze kenti ile Gazze Şeridi’nin kuzey ve orta kesimlerindeki mezarlıkların dolduğunun altını çizen Maruf, “İsrail işgalinin sivillere karşı işlediği toplu suçlar nedeniyle artık cenaze defnedecek alan kalmadı” dedi.

Bu rakamlar, bombardıman koşullarında tespit edilebilen rakamlar. Bunun çok daha fazlasının olduğu gerçeğini ise Maruf kayıp ilanı rakamlarını vererek dile getirdi.
3 binden fazla kişi kayıp

İşgalci İsrail’in saldırılarında yıkılan binaların enkazında kalanların olduğunu belirten Maruf, 3 binden fazla kişi hakkında kayıp bildiriminde bulunulduğunu aktardı.

Sosyal ağlarda paylaşın