Gazi’de Uyuşturucuyla Savaş Sürüyor…

Gazi’de bu hafta, uyuşturucuya karşı mücadele çerçevesinde, 

üç halk toplantısı yapıldı. Bir seminer gerçekleştirildi ve mahallenin çeşitli bölgelerinde uyuşturucuya karşı nöbet tutuldu. 

Uyuşturucuyla Savaş Komiteleri tarafından organize edilen bu çalışmalarda binlerce davetiye dağıtıldı, afişler asıldı, kuşlamalar yapıldı.  

Ho Chi Minh’in  çok yerinde sözünü hatırlayalım: “Uyuşturucu, yoksul halkın emperyalistler eliyle örgütlü olarak zehirlenmesidir.” 

Böyle olduğu için, uyuşturucuya karşı mücadele de, halkın emperyalizme karşı mücadelesinin olmazsa olmaz bir parçası haline dönüşmüştür. 

Binlerce Davetiyeyle Seminere Hazırlık

Uyuşturucuyla Savaş Komiteleri Gazi Mahallesi’nde seminere ve halk toplantılarına hazırlık ve asıl olarak da uyuşturucuyla mücadeleyi Gazi’ye yaymak amaçıyla, Uyuşturucuyla Savaş Semineri için on gün boyunca kapı kapı dolaşarak 4500 davetiye dağıttılar, 500 kuşlama yaptılar ve 10 afiş astılar.

11 Haziran‘da bir köy derneğinde yapılan Uyuşturucuyla Savaş Semineri’nde seminerin ardından halk toplantıları yapma kararı alındı. Seminerde aynı zamanda aanket de yapıldı.

Karar Hayatı Geçti: Üç Halk Toplantısı Yapıldı

Uyuşturucuya karşı ilk Halk Toplantısı 29 Mayıs’da gerçekleştirildi. 

Toplantıda, “uyuşturucu bağımlılığını, devlet destekli çetelerin uyuşturucu satışını nasıl organize ettiklerini, uyuşturucuya karşı mücadele eden devrimcilerin, halkın örgütlü bir mücadele yürütmesi gerektiğini” anlatan bir tiyatro gösterimi yapıldı. 

Toplantıda şu kararlar alındı: Bir sonraki toplantıya birer kişi daha getirilmesi, sürekli iletişim halinde olunması, torbacıları teşhir etme kararını etkin hale getirmek için bilgi toplanması…

İkinci Halk Toplantısı 5 Haziran’da gerçekleştirildi. Bu toplantıda da mahallede kendini “solcu, alevi, eski devrimci” olarak tanıtan Arap Emrah Çetesi ve Volkan Reçber Çetesinin afişlerle teşhir edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca mahallede uyuşturucu satıldığı bilinen bir parkta haftanın 2 günü ikişer saat nöbet tutulması da kararlaştırıldı. 

Üçüncü Halk Toplantısı 12 Haziran’d yapıldı. Çetelerin teşhiriyle ilgili hazırlnan afişin taslaklrı kitleye sunuldu. Torbacılarla ilgili getirilen yeni bilgiler toparlandı. 

Torbacılara Karşı Nöbet

Uyuşturucuyla Savaş Komiteleri Gazi Mahallesi’nde uyuşturucuya karşı nöbet örgütledi. Daha önce halk toplantısında alınan karar kapsamında 10 Haziran’da belirlenen parkt nöbet tutuldu. Nöbet boyunca parkta bulunan insanlara ‘parkta uyuşturucu satıldığı, buna karşı uyuşturucuya karşı nöbet tutmaya geldikleri, her hafta halk toplantıları yapıldığı, uyuşturucuyla savaş komitelerinin kim olduğu ve ne istediği’ anlatıldı. Nöbet ertesi gün de devam ettirildi. 

Sosyal ağlarda paylaşın