Gazi’de Polis Kuşlama Yaptı!

İstanbul’un Gazi Mahallesi, sık sık kuşlamaların yapıldığı bir mahalledir. Kuşlama, mahalledeki devrimcilerin onyıllardır kullandığı bir propaganda aracıdır.

11 Eylül sabahı, Gazi’de yine kuşlama yapıldı.

Ancak bu defaki, önceki kuşlamalardan farklıydı.

Bu defaki kuşlamayı polis yapmıştı.

Kuşlamaları engellemek için her zaman terör estiren, bir bölgede kuşlama yapıldığında ksa süre sonra orada akreplerle, ekiplerle turlar atan polis, bu defa kendisi kuşlama yapmıştı.

Kontrgerilla Yöntemi

Tabii ki polis bu kuşlamayı, kendi adı ve imzasıyla, mesela “Türk Polisi” imzasıyla yapmadı.

Polisin “Halk Cephesi” imzasını kullanarak yaptığı kuşlama tamamen bir kontrgerilla yöntemi olarak devrimcileri karalamaya, halkla devrimciler arasında güvensizlik yaratmaya yönelikti.

Gazi Halk Cephesi: “Bu komplo hazırlığıdır!”

Polisin kontrgerilla yöntemine başvurmasıyla ilgili olarak Gazi Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Mahallemizde uyuşturucuya tefecilere çeteleşmeye karşı mücadele ettiğimiz için faşizmin komploları devam etmektedir. 11 Eylül sabahında mahallenin özellikle cem evleri çevrelerinde “Halk Cephesi” imzalı polisin Muharrem Cengiz ve Efo dayı-Mehmet Yücetepe’yi “karalayan, iftira atan kuşlamalar yaptığı görülmüştür.

Bu yeni komploların hazırlığı ve mücadelemizin polis ve çeteler nezdinde hazımsızlığıdır. Bu ne yeni ne de son olacaktır. Mücadelemiz sürdüğü sürece bunlarla karşılaşacağız.”

Gazi Halkı, devrimcileri iyi tanır. Kimin mafyalara, çetelere karşı savaştığını iyi bilir. Bu komploları da boşa çıkartarak mücadelemizi büyüteceğiz.”

“Çeteciler bugün polislerle iç içe çalışmaktadırlar.”

“İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR”

Polisin özellikle belli isimleri hedef alarak başvurduğu bu kontrgerilla oyununu boşa çıkartacaklarını belirten Gazi Halk Cephesi, açıklamasının devamında şunları belirtti:

“Mahallenin her kösesinde uyuşturucu satılıyorsa, bunların hepsinin polisin gözetiminde yapıldığını bütün mahalle halkı biliyor. Kumar, fuhuş, çeteciler bugün polislerle iç içe çalışmaktadırlar. Somut örneklerinden biri geçmişte mahalle halkı tarafından torbacılar kovalanırken, polis akrep içine torbacıları alıp kaçırmıştır. Yakın zamanda mafyalarla, çetelerle ilişkisi olduğu için Gazi karakolunda da görev yeri değiştirilen polisler olmuştur.

Gazi halkı devrimcileri de polisi de yaşadıkları ile tanır. Polisin tüm saldırısı uyuşturucuya mafyalara karşı birlik olup mücadele etmeyelim ve güvensizlik yaratmak içindir. Gazi hakkının evlatlarından bu mücadelede yozlaşmaya karşı şehitlerimiz ve tutsaklarımız var. Polisin komplolarının içine düşmeyelim. Aksine mahallemiz uyuşturucudan çetelerden tefecilerden temizlemeye çalışan devrimcilerle el ele omuz omuza vererek bu pisliği birlikte temizleyeceğiz. Polisin komplolarını ancak böyle boşa çıkartacağız.

İt ürür kervan yürür. Biz doğru bildiğimiz yolumuzdan yürüyerek mahallemizi uyuşturucu belasından, torbacılardan, çetelerden tefecilerden temizlemek için yürümeye devam edeceğiz. AKP faşizmine karşı mücadelemizle bu komploları da boşa çıkartacağız.

Bu mahalle bizim mahallemize sahip çıkalım…”

Sosyal ağlarda paylaşın