Fransız devleti grev karşısında aciz: ‘zorla çalıştırma’ kararı

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, başkentteki çöplerin temizlenmesi için Emniyet Müdürü’ne grevdeki işçilerin bir kısmı için ‘zorla işe başlatma’ prosedürünü uygulaması talimatını verdiğini duyurdu.

Grev Mezarda Emekliliğe Karşı

Fransız devleti emeklilik yaşını kademeli olarak 62’den 64’e çıkarmayı hedefliyor. Ülke genelinde ocak ayından bu yana sekiz kez kitlesel greve neden olan bu saldırıya karşı Paris’te temizlik işçileri, mart ayı başında greve gitti.

Temizlik işçileri, mesleklerinin ‘ağır olduğunu’ ve reform geçtiği takdirde birçoğunun planlanan emeklilik yaşına varmadan hayatını kaybetmiş olacağını ifade etti.

Yasal ama Meşru değil:

Yasalar emeğe ve emekçiye karşı

Fransa’da ‘zorla işe başlatma’ prosedürü kapsamında kamu hizmetlerinin devamlılığını veya toplumun ihtiyaçlarını ciddi şekilde baltalayan bir grev durumunda çalışanların bir kısmı işe dönmeye zorlanabiliyor. Buna karşı çıkan işçilere ise 6 aya kadar hapis ve 10 bin euro para cezası uygulanabiliyor.

Emekçilerin haklarını gasbediyorlar, buna karşı emeğinden gelen gücünü kullanan emekçiye karşı bilinen yalan ile saldırıyorlar.

“kamu hizmetlerinin devamlılığını veya toplumun ihtiyaçlarını ciddi şekilde baltalayan..” yalanı kapitalist ülkelerin tamamında grevler sözkonusu olduğunda fırına sürülen yalandır. Asıl olarak toplumun ihtiyaçlarını karşılamayan, baltalayan patronlardır, kapitalist devletlerdir. Emeğinden gelen gücünü kullanan emekçi değil…

Sosyal ağlarda paylaşın