Fransa’daki Siyah Yelekliler, Eliorgroup’u işgal etti!



Herkes için oturma hakkı isteyen Siyah Yelekliler başkent Paris’te Defense semtindeki Eliogrup’u işgal etti. Siyah Yelekliler; “Neden işgal eylemimizi burada yapıyoruz diye soracak olursanız; burası emperyalizmin kalbidir…” diyerek herkes için oturma ve sosyal hakların verilmesini istediklerini vurguladılar.

Başkent Paris’teki Defense bölgesinde 12 Haziran günü işgal eylemi yapan Siyah Yelekliler oturum haklarının verilmesini ve insanca yaşam istediklerini vurguladılar. Defense bölgesindeki Eliorgroup’u işgal eden Siyah Yelekliler direnerek haklarını kazanacaklarını vurguladılar. Yayınladıkları açıklamada Siyah Yelekliler; “Neden işgal eylemimizi burada yapıyoruz diye soracak olursanız; burası emperyalizmin kalbidir. Total şirketinden Areva şirketinde kadar Afrika’yı sömüren, suyunu çalan SUEZ şirketine, parasını çalarak Afrika’yı kömür santralleriyle kirleten Societe General Bankası’na, silah yapımını üstelenen ve savaşların sürmesini sağlayan Thales şirketinin yer aldığı bölgedir. Aynı şirketler ise Afrika’da hayatımızı yok ediyorlar, burada ise bize saldırıyorlar. Elior şirketine saldırdığımız gibi bizi yani göçmenleri yani oturumları olmayanları sömüren tüm şirketleri de işgal edeceğiz.” vurgusunda bulundular.

Siyah Yelekliler göçmenlerinde yaşam hakkının olduğunu, tüm kâğıtsızların oturum haklarının verilmesinin sığınmacı olarak bekleyen herkese oturum verilmesi gerektiğini ve Afrika’nın emperyalist şirketler tarafından sömürülmesine son verilmesini istiyorlar.

Siyah Yelekliler, La Chapelle Debout ! sloganıyla eylemlerine devam ederken, insanca yaşam hakkı, herkesin eşitçe yaşam hakkını sahip olduğu, herkese oturum hakkının verilmesini, göçmenlere yönelik saldırıların durdurulması, göçmenlere yönelik polisin kötü muamelesinin durdurulması, yeraltı treni veya toplu taşımalarda kontrollere tabi tutulmaması, tutuldukları barınma merkezlerindeki yaşam koşullarının iyileştirilmesini istiyorlar. Ayrıca yetkililerle görüşüp ülkelerine geri gönderilmesi için sınırdışı kararı çıkartılarak karakollarda tutulan arkadaşlarının koşulsuz serbest bırakılmasını istiyorlar.

Paul isimli bir Siyah Yelekli ise işgal eyleme ilişkin, “Neden buradayız diye soracak olursanız, Elior şirketi çok sayıda kâğıtsız yani oturma hakkı olmayan göçmenleri köle gibi çalıştırmaktadır. İnsanca yaşam hakkı istiyoruz..!” diyerek tepkisini dile getirdi.

Fransa’daki Siyah Yelekliler hareketi ise geçtiğimiz yılın sonundan itibaren bir araya gelerek örgütlenmeye başladı. Siyah Yelekliler ise geçtiğimiz 19 Mayıs günü yaklaşık 500 kişi ile sınır dışı için kullanılan Roissy havalimanını işgal ederek sınır dışı işlemlerinin durdurulmasını, oturum hakkının tanınılmasını isteyerek insanca yaşam hakkını savunduklarını vurgulamıştı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.