Fransa’da Kürt Kültür Derneği’ne saldırı: 4 yaralı

Fkransa’nın Lyon şehrindeki Kürt Kültür Derneği’ne faşist çeteler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda dernekte bulunan 4 kişi ağır yaralandı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) tarafından saldırıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “20 dolayında bozkurtun 3 Nisan günü Lyon’daki Kürt Kültür Derneği’ne saldırdığını öğrendik. Yüzleri kapalı ve beysbol sopalı kişiler derneğimize saldırarak, üyelerimizi dövdü. Dernekte bulunan 4 Kürt ağır bir şekilde yaralı”

Fransa’da faşistlerin organize bir şekilde Kürtlere yönelik saldırılarının Fransa-Türkiye yakınlaşmasından bağımsız olmadığına da vurgu yapılan açıklamada, Fransa’daki Kürtlerin şu anda islamcı-faşist güçlerin hedefinde olduğu belirtildi.

Fransa’nın yasakladığını söylediği bu grupların, Kürt ve Ermeniler’e yönelik saldırılarda bulunduğu ve hiçbir cezaya maruz kalmadığına da dikkat çekilen açıklamada, Fransız hükümetinin Erdoğan’ın saldırılarına karşı sessiz kalması da eleştirildi.

Lyon’da Mezopotamya Kültür Derneği’ne yönelik düzenlenen saldırı ve 4 kişinin yaralanması bugün Fransız demokratik kurumların da katılımıyla düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

Fransız polisi yürüyüş yapanlara gaz bombaları ile saldırdı. Sokaklarda halk ile polis arasında kısa süreli çatışma yaşandı.

Kitle daha sonra Mezopotamya Kültür Derneği önüne gelerek bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Bu hareket intikam hareketidir, biz hesabımızı yarına bırakabiliriz, ama yanına bırakmayız. Unutmayın bu yapılan saldırılara karışı savunmamızı örgütlülüğümüzü güçlendirmeliyiz. Faşizme karşı güçlü bir irade göstereceğiz” denildi ve eylem sona erdi.

Sosyal ağlarda paylaşın