Fransa’da genel grevler sürüyor

DPA

Fransa’da genel grevler sürüyor

Avrupa Parlamentosu’nun dayattığı ve Fransız devletinin uygulamaya koyduğu emeklilikte reform paketine karşı 10 Aralık günü ülke genelinde genel grev vardı. Ülke genelinde Macron hükümetine tepkiler büyüktü.

Emeklilik reformu adı altında hak gaspına giden Macron hükümetine tepkiler 10 Aralık günüde yoğundu. Aylar öncesinden yapılan çağrı ile 5 Aralık günü genel grev ilan edildi. Beş aralık günü 1,5 milyon kişi alanlarda yerini alarak sosyal hakların kısıtlanmasına, emeklilikte reform adı altında hak gasplarına tepkisini getirdi. Ve 10 Aralık’ta tekrardan genel grev ilan edildi. Dün yapılan genel grevde Emekçilerin Genel Konfederasyonu (CGT) tarafından saat 17.00’de yapılan açıklamada ülke genelinde 885 000 kişinin eylemlere katıldığını duyurdu. 5 Aralık günü ise Fransa genelinde 1 buçuk milyon kişi yer almıştı.

Genel greve ilişkin bilgilendirmede bulunan İçişleri Bakanlığı ise 339 000 kişinin eylemlerde yer aldığını ve bunlardan 31 000 kişinin ise başkent Paris’te alanda yerini aldığını bildirildi.

Hükümetin hak gasplarına karşı, sendikalar tarafından 17 Aralık günü genel grev çağrısı yapıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.