Fransa’da Bakan’a Karşı Yazılamaya Tutuklama

Fransa’da bir Bakanı’nın hırsızlığı ortaya çıkmıştı Haziran ayında. Halkın parasıyla keyif süren Bakan özgürken, buna karşın bir duvar yazılaması yapan işçi hapishanede.

Media Part isimli haber sitesi ele geçirdiği belgelerle Bakanın devlet kasasından aldığı paralarla eşi ile birlikte lüks yemekler organize ederek arkadaşlarını davet ettiklerini duyurdu. 

Ekolojik Geçiş Bakanı François de Rugy devletin kasasından düzenlediği lüks davetlerde 500 euroluk şaraplar veriyordu misafirlerine. Ayrıca hiç bir yemekte istakozun eksik olmadığı belirtiliyor. Eşiyle gittiği hafta sonu tatillerinde özel şöför ve makam araçlarından da faydalanmayı ihmal etmiyordu.

Istakoz skandalı‘ olarak da adlandırılan yolsuzluk davası sonucunda istifa etti bakan Rugy. Ancak daha önce bir çok kez olduğu gibi, hırsızlığı ortaya çıkan siyasetçiye hesap sorulmayacağını bilen Fransız halkının öfkesi çeşitli eylemlere yansıdı.

Bakanın dairelerinden birinin duvarının üzerine « Dolandırıcı De Rugy, hesap soracağız » yazılaması yapıldı. İşte bu küçük yazı çılgına çevirdi Fransız devletini. « Suçluyu » arama operasyonları başlatıldı ve sonrasına basın başlık attı « Bulundu! » diye.

Bu yazılamayı yaptığı düşünülen bir kişi, iş yerinde gözaltına alındı 22 Temmuz günü. Daha önceden bir eylemden 6 aylık cezası bulunduğu gerekçe gösterilerek tutuklandı 27 yaşındaki işçi. Fransız mahkemeleri bu şekilde her zamankinden daha açık bir şekilde tamamen sınıfsal bir adalet uyguladıklarını göstermiş oluyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.