Fransa’da 22 Yaşında Genç Kendini Yaktı: “son dileğim, bütün bunlara bir son verebilmek için yoldaşlarımın mücadeleyi sürdürmesidir”

Fransa’da 22 yaşındaki genç, eğitim yapması için burs verilmemesini, geleceksiz bırakılmasını ve ülkede yaşanan tüm adaletsizlikleri protesto etmek için bir eylem yaptı. Kendisini yakarak gerçekleştirdiği eylemden önce ne için yaptığını anlatan bir mektup bırakan öğrenci, intiharının sorumlusu olarak Macron, Holland, Sarkozy ve Avrupa Birliği’ni gösterdi.

“hepimizin geleceğini yok ederek beni öldürdükleri için Macron, Hollande, Sarkozy ve Avrupa Birliği’ni suçluyorum. Ayrıca yarattıkları sunî korkular nedenliyle Le Pen ve köşe yazarlarını da suçluyorum” şeklinde ifade ettiği sorumlular aslında dünyanın her yerinde yaşanan intiharların gerçek sorumlularının intiharın yaşandığı ülkenin yönetimleri, o sistemin sahipleri olduğunu hatırlatıyor 22 yaşındaki genç.

 “Hayatımızı Kazanmak İçin Hayatımızı Kaybetmek Zorunda Kalmayalım”

Bıraktığı son notta maaş sistemini, öğrenci kredi sistemini sorgulayan şu cümleden sonra eyleminin mücadeleye olarak ele alınması için çağrıda bulundu: “Bugün, sendika federasyonunun öğrenci maaşı ve daha gene olarak da yaşam maaşı talebini tekrarlıyorum ve sahipleniyorumki  Hayatımızı Kazanmak İçin Hayatımızı Kaybetmek Zorunda Kalmayalım”

Yaptığı eylem ile yoksulluğun ve adaletsizliğin sorumlularını net bir şekilde gösteren üniversiteli genç için Fransa’da öğrenci sendikasının ve bir çok öğrenci örgütü eylemler hayata geçirecek.

Üniversiteli genç  son dileğinde “bütün bunlara bir son verebilmek için yoldaşlarımın mücadeleyi sürdürmesidir”  diyerek yoldaşlarına ve tüm devrimcilere mücadele çağrısı yaptı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.