FRANSA VE NEW YORK’TA FİLİSTİN’E DESTEK EYLEMLERİ

Fransa’nın başkenti Paris’te Filistin’e destek için toplanan binlerce kişi eksi 3 derece soğuğa rağmen Gazze Şeridi’nde acil ateşkes için yürüdü.
Termometrelerin eksi 3-5 dereceyi gösterdiği Paris’te toplanan çeşitli milliyetlerden halk, İsrail’i bir kez daha lanetlediler.
Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yürüyüş, Clichy Meydanı’nda yapılan mitingle son buldu.
Eylemde “Gazze’de İsrail’in yaptığı savaş değil soykırım”, “Filistin’in yanındayız”, “Bu bir soykırım, savaş değil”, “Gazze’nin çocukları Filistin’in çocukları, insanlık öldürülüyor”, “Yaşasın Filistin” sloganları atıldı.
Eylemde Filistin bayrakları taşındı.
Ayrıca eylemde yapılan açıklamalarda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Fransa hükümeti, İsrail ile işbirliği yapmakla suçlandılar.

Belçika’da aralıksız olarak Filistin’de yaşanan katliama karşı ve direnişi destekleyen eylemler hayata geçiriliyor. Her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri akşam saat 20’den 21’e kadar Filistin nöbeti yapılıyor. Bu nöbette siyonist İsrail’in katlettiği Filistinlilerin isimleri bilinenler okunup onlarla ilgili düşünceler paylaşılırken çeşitli dillerden direniş şarkıları okunuyor. Geçtiğimiz pazar günü direnişin 100. günü dolayısıyla gerçekleştirilen meşaleli eylem ise katılımı yüksek gerçekleşti. Anti-emperyalist Cephe’nin (AİF) de tertipleyenleri arasında olduğu eylemde Belçika’nın Liege şehrinde bulunan bir merdiven bayraklarla süslendi. Meşaleler yakıldı. Şehir merkezine kadar meşaleli yürüyüş yapıhdı. Yürüyüşe yaklaşık 500 kişi katıldı.

New York’ta sağlık çalışanları, 16 Ocak’ta gerçekleştirdikleri yürüyüşle İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto ettiler.
Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde yapılan eylemde, sağlık emekçileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik katliam saldırılarını protesto ederek Filistin halkının yanında olduklarını dile getirdiler.
Filistin bayraklarına sarılı temsili tabutların taşındığı yürüyüşte pankartlarda ise şu sloganlar yazılıydı:

  • ‘Soykırımı durdurun’,
  • ‘Filistin şehitleri onurumuzdur’,
  • ‘Gazze’den Cenin’e zafere kadar savaş’,
  • ‘Artık yeter’

Sosyal ağlarda paylaşın