Fransa… İngiltere… İtalya… Yunanistan’da… Korona Yasaklarına Karşı Eylemler…

Avrupa’nın bir çok ülkesi ve şehrinde, Cumartesi günü, koronavirüs yasaklarına karşı protesto eylemleri düzenlendi.

Fransa: Yüzbinler Yürüdü.. Polis Saldırdı
Fransa’da başkent Paris başta olmak üzere ülke genelinde bir çok şehirde eylemler yapıldı.
Fransız İçişleri Bakanlığı, eylemlere 160 binden fazla kişinin katıldığını duyurdu.
Eylemlere katılanlar, “koronavirüsle mücadele” gerekçesiyle konulan sokağa çıkma kısıtlamalarına ve aşı dayatmasına karşı protestolarını dile getirdiler.
Eylemlerde sağlık çalışanlarına aşı vurulma zorunluluğu getirilmesi ve bazı yerlere girmek için aşı karnesinin dayatılmasına karşı çıkıldı.
Paris’te, Champs Elysees bulvarında toplanan göstericilere polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla saldırdı. Gözaltına alınanlar oldu.

Yunanistan: “Özgürlük” Talebi ve Polis Saldırısı…
Başkent Atina’da, Covid-19 kısıtlamalarına karşı parlamento binası önünde bir gösteri yapıldı. Polis, parlamento önünde toplanan kitleye göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla saldırdı. Eyleme katılanlar da polis terörüne karşı kendilerini taş ve molotof kokteyli ile savundular. Binlerce kişinin katıldığı eylemlerde “Özgürlük” ve “Ellerinizi çocuklarımızın üzerinden çekin” yazılı pankartlar taşındı.
Yunanistan sağlık çalışanları da “aşının zorunlu hale getirilmesi”ne karşı, son 10 günde üç farklı protesto gösterisi düzenlediler.

Londra’da Başbakanlık Önünde Eylem
İngiltere’nin başkenti Londra’da, “Dünya çapında özgürlük için eylem” çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi, Trafalgar Meydanı’nda Korona kısıtlamalarına ve aşı dayatmasına karşı çıkarak, kısıtlamaların kaldırılmasını talep ettiler.
Eylemin ardından Parlamento binasına doğru yürüyüşe geçildi ve Başbakanlık Ofisi önünde talepler öfkeli sloganlarla tekrarlandı. Burada bir gösterici Başbakanlık ofisi önünden geçerken polislere şişe fırlattığı gerekçesiyle tutuklandı.

İtalya’da Covid Sertifikası Zorunluluğuna Protesto
Avrupa’da Korona kısıtlamalarına karşı eylemlerin yapıldığı yerlerden biri de İtalya oldu.
Aşıya ve Covid kısıtlamalarına karşı çıkan binlerce kişi Cumartesi günü birçok kentte protesto gösterileri düzenledi. Hükümetin 6 Ağustos’tan itibaren birçok mekan ve etkinliğe girişte “Covid sertifikası” gösterilmesini zorunlu hale getirmesine karşı düzenlenen eylemlere 80 bine yakın kişinin katıldığı belirtiliyor.
Eylemlerde İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin Hitler’e benzetildiği posterler taşındı.

Sosyal ağlarda paylaşın