Fransa Büyük Greve Hazırlanıyor

Fransa’da Macron hükümetinin emeklilikle ilgili yapmayı düşündüğü yeni düzenlemelere karşı, ülke çapında parça parça başlayan grevler, önümüzdeki haftadan itibaren daha da yaygınlaşarak devam edeçek.

Pazartesi günü, 16 Eylülde toplu taşıma çalışanlarının yanı sıra avukatlar, doktorlar, hemşireler ve pilotlar da greve çıkacaklar.

Pazartesi günü bu grevlere paralel olarak başkent Paris’te büyük bir yürüyüş de düzenlenecek.

Saat 13.00’da Opera Meydanı’nda başlayacak yürüyüşe halkın bir çok kesimi katılacak.

  • Fransız Barolar Birliği, yürüyüşe Fransa genelindeki tüm baroların katılım göstereceğini açıkladı. Avukatların trenlerle Paris’e akın edeceği belirtiliyor.
  • Ulusal Pilotlar Sendikası, “emeklilik haklarının çalınmasına izin vermeyeceklerini” açıklayarak grevde yer alacaklarını belirtti.
  • Serbest Doktorlar Birliği, hükümetin kendilerini dinlememesi ve emeklilik reformunda ısrar etmesi halinde ‘tamamen iş durdurmaya’ hazır olduklarını açıkladı.

“Emeklilik Reformu” Saldırısı, Fransız Burjuvazisinin İkinci Denemesi

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminden önce Nicolas Sarkozy de emekçilerin emeklilikle ilgili kazanımlarını gasp eden bir yasal düzenleme hazırlamış, ancak yaygın bir direnişle karşılaşınca geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Bugün de Macron hükümetinin ısrarlı olması durumunda, 1995’deki gibi büyük grevlerin olabileceği belirtiliyor.

Sendikalar, 16 Eylülden sonra, 21 ve 24 Eylül’de de eylemler gerçekleştireceklerini şimdiden açıkladılar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.