Film Odasında Bu Hafta: ”Mezarlarımız Faşizmin Korkusu Bizim Ölümsüzlüğümüzdür”

Halk Sineması ve Halkın Gücü TV tarafından hazırlanan, 12 Temmuz 2022’de yayına giren belgesel: ”Mezarlarımız bizim tarihimiz geçmişimiz ve aynı zamanda geleceğimizdir.” denilerek yapılan bir açıklama ile halksinemasi.com sitesinden izleyicilerle buluşmuştu…

Emperyalizm ve işbirlikçisi oligarşi cenazelerimize hep saldırmışlardır. Çünkü mezarlıklar ve mezar taşları halkların toprağa saldıkları kökleridir. Bizimde mezarlarımız, cenazelerimiz her biri, tarihimizin bir parçasını anlatır. Faşizmin korkusu burada yatar. Çünkü bizim tarihimiz ezilen sömürülen halkların direnişi, düşmanın ise katliamlarını, suçlarını ve yenilgilerini anlatır.

Bugün ülkemizde AKP iktidarı halklarımızın haklarını, emeklerini sömürmenin yanında birde onların bağrından kopan onlar için mücadele eden, diri diri yakılan, katledilen ve yıllarca hapis yatan devrimcilerin cenazelerine saldırmaktadır. Cenaze hakkı kültürümüzde kutsaldır. AKP iktidarı o kutsalımıza el uzatmakta cenazelerimizi kaçırmakta, istediğimiz gibi gömmemize izin vermemektedir.

Bu filmde cenazelerimiz için, geleceğimiz ve geçmişimizi korumak için nasıl mücadele ettiğimizi geçmişten ve dünyadan örneklerle anlatıyoruz.

Halk Sineması ve Halkın Gücü TV

Belgeselin tamamına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

https://ok.ru/video/4412103723602

https://youtu.be/C6p_90LO4L4

Sosyal ağlarda paylaşın