Filistinli Tutsaklar Direnişte: “YA ÖZGÜRLÜK, YA ŞEHİTLİK”

4700 Filistinli Tutsağın olduğu İsrail hapishanelerinde, Filistinli tutsaklar yeni bir direniş başlattılar.
2000 Filistinli 21 Mart’ta AÇLIK GREVİNE başladı.
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bazı tutsakların “özgürlük ya da şehitlik” hedefiyle açlık grevine gidecekleri açıklandı.
“Ya Özgürlük, Ya Şehadet Volkanı” şiarıyla açlık grevi yapacak bazı tutsakların vasiyetleri yayınlandı.
Direniş, Ramazan Ayından İtibaren “YA ÖZGÜRLÜK, YA ŞEHİTLİK” hedefiyle sürecek.
Açlık grevine katılanlar arasında FHKC Genel Sekreteri Ahmad Saadat ve FHKC’li tutsaklar da bulunuyor.

İsrail Zindanlarında 36 Gündür Genel Direniş Sürüyor
Filistin Tutsaklar Kulübü ve Tutsaklar Hareketi Yüksek Acil Durum Komitesi tarafndan yapılan açıklamalarda, baskıların artması karşısında tutsakların süresiz açlık grevine başlayacağı bildirildi.
Tutsaklar Hareketi Yüksek Acil Durum Komitesi, tüm Filistinli gruplardan oluşan bir komite.
Komite tarafından direnişle ilgili daha ayrıntılı açıklamalar yapılacağı belirtildi.

Filistinli tutsaklar, bir aydan uzun bir süre önce aşırılık yanlısı faşist İsrailli Bakan Itamar Ben-Gvir’in tutsaklara yönelik baskı politikalarına karşı, hapishanelerde çeşitli biçimlerde protesto eylemleri başlattılar.
Bu direniş 30’lu günlerde.
21 Mart’taki kitlesel açlık grevi ve Ramazanla birlikte başlayacak olan Süresiz açlık greviyle direniş yeni bir aşamaya geçecek.
Ayrıca, bu direnişten bağımsız olarak, İslami Cihat hareketinin liderlerinden tutuklu Khader Adnan’ın işgal hapishanelerindeki keyfi tutukluluğunu reddederek başladığı açlık grevi oe kırk beşinci gününde.

Siyonist Katliamcılardan Tutsaklara Tehdit
İşgal güçleri, direnişteki ve açlık grevindeki tutuklulara karşı yaptırımlar uygulayacağıın açıkladı. Tutsaklar tehditleri karşı programlarını uyguluyorlar.

Aslanlar Yuvası’ndın ve FHKC’den Açıklama:
Çeşitli örgütlerin katılımıyla oluşturulan Aslanlar Yuvası adlı direniş grubu, tutsakların direnişiyle ilgili yaptığı açıklamada, İsrail işgaline karşı daha büyük çatışmalara girmeye hazır olduklarını belirtti.
Açıklamada, “bu zor günlerde tutsaklara destek amacıyla çatışmanın genişletilmesi kararının alındığı, direnişin her ne pahasına olursa olsun sürdürüleceği ve işgalin güvenliğinin olmayacağı” vurgulandı.

Halk Cephesi de yaptığı açıklamada, tutsak hareketini desteklemek için halkı seferber etme gereğini vurguladı ve Ramazan ayının direnişi büyütme günleri olarak kabul edilmesi ve tutsakları desteklemek için her türlü mücadelenin uygulanması çağrısında bulundu.

Sosyal ağlarda paylaşın