Filistin: Üç İşgalci Yerleşimci Cezalandırıldı

Filistinli bir direnişçi, 27 Şubatta Ürdün Vadisi’nde düzenlediği silahlı eylemle, İsrailli bir yerleşimciyi cezalandırdı.
İsrail ordusu, eylemi gerçekleştiren direnişçiyi bulmak için operasyon başlattı.

  • İsrail ordusu, iki gün boyunca eylemi gerçekleştiren direnişçiyi bulamaması üzerine 1 Mart’ta Eriha’daki Akabet Cebir Mülteci Kampı’na saldırı düzenledi.
    Direniş güçleri, baskına silahla karşılık verdi. Çatışmalar yaşandı.
  • FHKC (Filistin Halk Kurtuluş Cephesi) tarafından Ürdün Vadisi’nde gerçekleştirilen eylemle ilgili bir açıklama yapılarak, “Ürdün Vadisi operasyonunu” kutladığını belirtti.
    “Halkın çatışma ateşini körüklemeye devam etmek ve mücadeleyi sürdürmek için daha güçlü ve kararlı olduğunu her an kanıtladığını” belirten FHKC, silahlı direnişi büyütme çağrısı yaptı.
    FDKC (Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi) tarafından yapılan açıklamada da Ürdün Vadisi eylemi övülerek şöyle denildi: “İşgalciler yaptıklarının sonuçlarına katlanacak, halkımız faşist işgalden kurtuluşun direnişten geçtiğine karar vermiştir.”

Nablus’ta İki Yerleşimci Cezalandırıldı
Filistinli direnişçiler, 26 Şubat’ta Nablus’ta yerleşimcilere ait bir aracı taradılar. Eylemde 2 yerleşimci cezalandırıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın