Filistin… İşgal ve Direnişten Haberler…

11 Ocak:
İşgalci İsrail güçleri, Nablus’taki Balata mülteci kampına saldırdı. Bir direniş savaşçısının evini kuşatan işgal güçlerine, direnişçiler ateşle karşılık verdi.
El Aksa Şehitleri Tugayları tarafından saldırının ardından yapılan açıklamada, işgalcilerin operasyonunun püskürtüldüğü ve işgalcilerin çekildiği belirtildi.

11 Ocak:
İşgalci İsrail’in Balata mülteci kampına gerçekleştirdiği saldırıda başından vurulan Ahmed Ebu Cüneyd isimli direniş savaşçısı şehit düştü.

11 Ocak:
Filistin direnişinin büyümesi karşısında, Siyonist işgalciler, hapishaneleri büyütme kararı aldılar.
İsrail’in yeni faşist hükümeti, Ofer ve Nafha hapishanelerinde mümkün olan en fazla sayıda tutsağı barındıracak yeni bölümler inşa etme kararı aldı.

11 Ocak:
İşgalci katliamcı terörist İsrail meclisi Knesset’te, “terör suçundan hüküm giyenlerin vatandaşlığının iptal edilmesini” öngören yasa tasarısı kabul edildi.

11 Ocak:
Siyonist İsrail Ulusal Savunma Bakanı Itamar Ben-Gvir’in, “her yerden Filistin bayraklarının indirilmesi” kararı sonrası, işgal güçleri gördükleri her bayrağı indirmeye çalışırken, Filistinliler indirilen bayrakların yerine hemen yenisini asıyorlar.
Bayrak savaşı, bir irade savaşı olarak sürüyor.

11 Ocak:
İsrailli yerleşimcilere karşı bir eylem düzenlendi. Filistinli genç Sanad Muhammed Samamre, işgal altındaki Batı Şeria’da El Halil’in güneyinde kurulan Havat Yehuda yerleşiminde İsrailli yerleşimcilere karşı bıçaklı eylem düzenledi. Eylemde bir yerleşimci yaralanırken Samamre vurularak şehit düştü.

Sosyal ağlarda paylaşın