FHKC Genel Sekreter Yrd. Mezher: “Direnişle elde edilemeyen daha fazla direnişle elde edilecektir!”

Uzun bir dönem uzlaşmacılığa, teslimiyete mahkum edilen Filistin direnişi, özellikle gençlerin katılımıyla ve uzlaşmazlığıyla militanlaşarak sürüyor.
Bu gelişmeyle ilgili bir röportaj veren Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreter Yardımcısı, konuşmasında “stratejik hedefe ulaşıncaya kadar” savaşın süreceğini belirtti. “Stratejik hedefe ulaşıncaya kadar nesiller boyu savaşacaklarını” belirten Mezher, özet olarak “kurtuluşa kadar savaş” diyor.
Ki olması gereken de bu.
Mezher, açıklamalarında, Arap ülkeleri yönetimlerinin ABD ile uzlaşma çabalarını eleştirirken, devrimci gençliğin son dönemde Batı Şeria’daki başkaldırısına, yayılan direniş dalgasına dikkat çekti.

FHKC Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Mezher’in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:
“Devrimci gençlikten bir başkaldırı, bir direniş dalgası var ki, işgal topraklarımızı terk edene kadar durmayacaktır.”
“Nehirden denize Filistin halkımızın hakkıdır, stratejik hedeflere ulaşıncaya kadar nesiller boyunca savaşmaya devam edeceğiz”.
“İşgalci İsrail ile ilişkilerini normalleştiren Arap rejimlerin tahtlarını güvence altına alıp koruduğuna inandıkları için Amerika’nın onayını dilenmeye çalışıyorlar. Arap halkları bunu reddetti…. Birleşik bir Arap cephesi zorunluluktur.”
“Batı Şeria’da ayaklanmayı ateşlemeliyiz; direnişle elde edilemeyen daha fazla direnişle elde edilecektir. Silahlı mücadele başta olmak üzere her türlü direniş seçeneğini benimseyerek Siyonist varlığı yenebiliriz.”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a “ulusal birliği sağlaması, Ulusal ve Merkez Konsey kararlarının uygulanması,
düşmanın tanınmasının geri alınması, güvenlik koordinasyonunun durdurulması ve Oslo anlaşmasının iptal edilmesi” çağrısında bulunan Mezher, hatalardan ders alınması gerektiğini belirtti.

Sosyal ağlarda paylaşın