İstinaf mahkemesi, Çağdaş Hukukçular Derneği davasında avukatlara 159 yıllık hapis cezasını onadı
. Avukatların haksız hukuksuz tutsaklıklarının son bulması belli ki hakimlerin, mahkeme başkanlarının hukuk bilgileri ve mesleklerine olan saygıları sonucu olmayacağı istinad mahkemesinin aldığı bu karar ile daha açık görüldü. Avukatların bütün dünyadan gelen hukukçu ve avukatlarının gözleri önünde yaşadıkları hukuksuzluklar ve keyfi uygulamalara rağmen İstinad mahkemesi « mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı » na hükmetti.
Bu karar avukatların hapishaneden çıkabilmelerinin yolunun daha fazla sahiplenme , daha fazla mücadele ve ADALET TALEBİNİN DAHA YÜKSEK SESLE HAYKIRMAKTAN geçtiğini gözler önüne seriyor.
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosundan avukatların toplam 159 yıldan fazla ceza aldığı davada İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi [istinaf mahkemesi] kararını açıkladı.
İstinaf mahkemesi, tüm itirazların esastan reddine hükmetti.
Böylece beş yılın altında hapis cezası verilen 6 avukatın cezası temyiz yolu kapalı olmak üzere kesinleşmiş oldu. Beş yılın üzerinde hapis cezası alan 12 avukatın ise Yargıtay’a itiraz imkanı bulunuyor.
mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmuyormuş !
“Sanık savunmaları ve yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre, mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemlerin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezanın kanuni bağlamda uygulandığı anlaşıldığından…”
Bir Kaç Madde İle Neler Olmuştu:
– 12 Eylül 2017’de bürolarına yapılan polis baskının ardından gözaltına alındı
– 20 Eylül’de tutuklandı
– Selçuk Kozağaçlı da 13 Kasım 2017’de tutuklandı.
– Avukatların tutuklu yargılanmasını gerektirecek hiç bir hukuki dayanak yok !
– İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Eylül 2018’de görülen duruşmada tutuklu avukatların tamamının tahliyesine hükmetti
– Ancak 8 saat sonra savcının itirazı üzerine aynı mahkeme başkanı tutuklama emri çıkarttı.
-Mahkeme heyetinin tamamı değiştirildi.
-Reddi hakim talebi reddedildi.
– Savunmanın hiç bir talebi karşılanmadı.
– Adil yargılanmak talebi ile açlık grevinde olan Avukatların 59 günlük açlıklarına ragmen erteleme talepleri görmezden gelindi.
-Mahkemeye jandarma sokuldu.
-İzleyiciye kapalı yapılmak istendi.
-Kolluk mahkeme salonunda avukatlara saldırdı.
– Avukat Selçuk Kozağaçlı’nın “20 dokümanda evrakta sahtecilik olduğunu söylüyoruz, bunu açıklığa kavuşturmadan davada hüküm kuramazsınız” iddiası dikkate alınmadı.
-70 klasörlük dosyadan 4 sayfalık mütalaa. Bu kadar kısa zamanda davaya vakıf olabilmeleri imkansız.
Bu maddeler yaşananların bir kaç tanesi. Heyet yargılamaya değil vermeleri gereken cezayı ifa etmek için orada olduğunu çok açık belli etmesine rağmen, istinad mahkemesi hiç bir hukuksuzluk olmadığına dair TAKDİR ve KANAAT kullanmış!
6 avukatın tutukluluğu devam edecek
Mahkeme ayrıca, avukatlar Barkın Timtik, Behiç Aşcı, Selçuk Kozağaçlı, Engin Gökoğlu, Aytaç Ünsal, Aycan Çiçek’e “verilen ceza miktarları, tutuklulukta kaldıkları süre, atılı suçun niteliği karşısında CMK’nın 100/3, 104/3. maddeleri gereğince” tutukluluklarının devamına karar verdi.