Faşist Şef Ukrayna Askerini Nazi Sloganıyla Selamladı

Rusya-Ukrayna sorunu sürerken, Emperyalizmin piyonu olma misyonunun yanında silah pazarlamak için de Ukrayna’ya giden Faşist Şef Erdoğan resmi geçit töreninde Banderacıların sloganını kullanarak asker selamladı.

1936 yilinda polonya içişleri bakanına suikast düzenlemekten olum cezasına çarptırılmıştır. 1939 yılında Nazilerin Polonyayi işgali sonrası serbest bırakıldı. Nazilerin Sovyetlere saldırısında en önemli işbirlikçisi olan Bandera tüm Sovyet topraklarında vatan hainlerinin ve neo-nazi faşistlerin sembol ismi. Faşist örgütlenmelere ismini veren Bandera, Ukrayna’da NATO’nun finanse ettiği, bir çok katliam ve provokasyon eylemlerde bulunan nazi özentisi çetelerin de  idolü.

Ukrayna ziyaretinde  Erdoğan’ın Kiev’de tören kıtasını “Слава Україні” (Kiev rejiminin kahramanlaştırdığı nazi işbirlikçisi banderistlerin sloganı) diye selamladığı görüldü. Tüm Rusya medyasında aynı şekilde verilen haberler aslında Erdoğan için pek sorun değil. Zira aynı ideolojiden besleniyor Erdoğan ve temsil ettiği işbirlikçilik.

Bazı yerlerde bu sloganın Ukrayna’da resmi bir kullanımı olduğu, dolayısıyla “mecburen” söylendiği yorumlansa da  bu doğru değil. Merkel, Kiev ziyaretinde tören kıtasını (bu slogandan kaçınarak) “Merhaba asker!” (Витай, воины!) diye selamlamıştı.

Bu da Erdoğan’ın nazilerin sembol sloganını tercih ettiğini gösteriyor.

Bu slogan, Alman faşistlerinin ünlü sloganının Ukraynacaya uyarlanmış hali olarak, 1930’ların ortalarından itibaren banderistler tarafından kullanılmaya başlandı. Nisan 1941’de de faşist işgali altındaki Krakov’da yapılan Ukrayna Faşistlerinice 2. Kongresinde resmen kabul edildi.

“Слава Україні” (Zafere şan, Ukrayna’ya şan)   ve  Heil Hitler-Sieg Heil (Hitler’e şan- Zafere şan)

Nazilerin ünlü sloganı gibi bu da aslında bir faşist selamlaşmadır; “Heil Hitler — Sieg Heil” (Hitler’e şan — Zafere şan) gibi “Слава Україні — Героям слава” (Ukrayna’ya şan — Kahramanlara şan) şeklinde kullanılır. Tören kıtası, selamlaşmayı ikinci sloganla tamamlar.

Sosyal ağlarda paylaşın