Faili Meçhul değil! Faili Belli


Adil yargılanma talebi ile ölüm orucuna başlayan tutuklu Avukat Ebru Timtik, ölüm orucunun 238’inci gününde Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Faili meçhul değil!
Faili
faşist siyasi güç ve
siyaset güdümlü
“sözde adalet” kurumları..
Acısı sahipsiz değil!
Acısının sahibi halk!

Ebru Timtik hastahane penceresinde son görüntüsü resmi büyütüğümüz zaman çok güzel bir gülümseme karşılıyor sizi.

Resim


Anayasa Mahkemesi Ebru Timtik tahliyesini “ölüm riski” yok diyerek reddetmişti. İşte
O karara imza atanlar vicdanlarını aklayıp
bu gece başlarını yastığa rahat koyabilecekler mi (?) 

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucu eylemine başlayan tutuklu avukat Ebru Timtik hayatını kaybetti.

Halkın Hukuk Bürosu’nun Twitter hesabından yapılan açıklamada 238 gündür ölüm orucunda olan Ebru Timtik’in Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde yaşamını yitirdiği belirtildi.

Halkın Hukuk Bürosu’ndan daha önce yapılan açıklamada Timtik’in kalbinin durduğu ve kendisine müdahele edildiği belirtilmişti.

Halkın Hukuk Bürosu, ölüm haberinin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önüne çağrı yaptı. Daha sonra hastane önünde açıklama yapan Avukat Sinan Zincir, “Buraya gelen herkese teşekkür ediyoruz. Tüm meslektaşlarımızla ve dostlarımızla Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu önüne gidiyoruz, cenazemizi kaçırmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

Adli Tıp Kurumu’nun  önünde açıklama yapan Avukat Sinan Zincir,“Andımızdır; Ebru’nun özlemini kurduğu o güzel ülkeyi mutlaka bu topraklarda yaratacağız” dedi. 

Daha sonra avukatlar, milletvekilleri ve Ebru Timtik’in dostlarından oluşan kalabalık Adli Tıp Kurumu binasının önüne geldi. Timtik’in ailesi, otopsi istememelerine rağmen cenazenin içeride bekletilmesine tepki gösterdi. Ailenin ve avukatların taleplerini iletmek ve işleyiş hakkında bilgi almak için içeri girmek isteyen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki milletvekilleri uzun görüşmeler sonucu içeri alındı.

Gece boyu Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen insanlara polis, “Burada oturmak yasaklandı” diyerek müdahale etti. Cenazeyi bekleyen 4 kişi gözaltına alındı. Şu anda Adli Tıp Kurumu önü polis bariyerleri ile kapalı. Kitle, kaldırımda bekleyişini sürdürüyor. Otopsi  işlemlerin ise başladığı bilgisi verildi.

Adli Tıp Kurumu önündeki bekleyiş sürerken Evrensel’e konuşan Çağdaş Hukuçular Derneği (ÇHD) Genel Sekreteri Nergiz Tuba Aslan, “Bir hukukçu, en temel hak olan adil yargılanma hakkı için yaşamını yitirdi. Ebru’yu yaşatmaya gücümüz yetmedi. Ebru’yu kaybettik ama Aytaç’ı kaybetmek istemiyoruz. Ebru’nun ve ailesinin isteği Gazi Cemevi’nde tören yapıldıktan sonra defnedilmek. Aile cumartesi günü defin işlemlerini gerçekleştirmek istiyor ancak anladığımız kadarıyla zorluk çıkaracaklar. Cenazeyi kaçırıp gömmek istiyorlar, biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.


Adli Tıp Kurumu önünde basın mensuplarına açıklama yapan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu şunları söyledi: “Maalesef avukat arkadaşımızı kaybettik, son derece üzgünüz. Yarın sabah otopsi işlemleri yapılacak, daha sonra naaşı defin için ailesine teslim edilecek. İnsanların vicdanını körelten ölümlerdendir açlık grevi ve ölüm orucu direnişleri ile ölmek. Maalesef bu süreçte sorumluluğu olan kurul var. Başta siyaset ve yargı kurulu var. Arkadaşımız ölmeden adil yargılanacağı bir ortam yaratabilirdik fakat olmadı. Aileden aldığım bilgilere göre, cumartesi günü saat 13.00’te annesinin yanına defin konusunda görüşleri var ve kendisinin de talebi bu yöndeymiş. Kardeşi Barkın Timtik hâlâ Silivri Cezaevi’nde tutuklu, yakınları Dersim’de. Dolayısıyla yakınlarının gelmesi açısından zamana ihtiyaç var. Bir de infaz yasasında yapılan değişiklikle yakınlarının cenaze törenine katılmak için bir izne ihtiyacı var, o prosedürleri avukat arkadaşlar başlatacaklar.”

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da “Siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun “adil yargılanma hakkı” talep eden bir yurttaşın, bu talebinin yok sayılması ve ölüme terk edilmesi kabul edilemez” dedi.

Avukat Sinan Zincir ise açıklamasında şunları söyledi: Bugün ölüm orucu direnişinin 238. gününde Ebru ablamızı, yoldaşımızı kaybettik. Ebru, bu toprakların demokrasi mücadelesi ve devrim mücadelesinin bir şehididir. Andımızdır, her yerde dile getirdik, dile getirmeye devam edeceğiz, anılarına sahip çıkacağız. Ebru’nun özlemini kurduğu o güzel ülkeyi, mutlaka bu topraklarda kuracağız. Bu toprakların yiğit bir evladını, bir canımızı kaybettik. Türkiye halklarının, mazlumlarının, avukatlığını yaptığı herkesin başı sağolsun. Sabah 08.00’de otopsi yapılacak, 2 saat civarı sürecek ve saat 10.00’da hep beraber cenazemizi alıp İstanbul Barosu önune geçip bir anma düzenleyeceğiz. Daha sonra Gazi Cemevi morguna götüreceğiz. Ebru’nun vasiyeti Gazi Cemevi’nden kaldırılmak ve annesinin bulunduğu Gazi mezarlığına defnedilmektir. Ebru, annesi ve devrimci şehitlerle orada kucaklaşacak. Cumartesi günü öğle saatlerinde cenaze töreni gerçekleşecek. Barkın’ın ve teyzesinin cenazeye gelebilmesi için cezaevi ile ilgili bütün girişimleri başlatacağız. Cenaze merasimindden sonra Ebru ablamızı sonsuzluğa uğurlayacağız. Ebrumuzun canına kıydınız, çiçek gibi insanların kalbini kırdınız, bu sürecin içerisinde yer alanlar, bahçeleriniz bahar görmeyecek.

ÇHD İstanbul Şubesinin Twitter hesabından yapılan duyuruda “Ebrumuzun cenazesini saat 10.00’da Adli Tıp Kurumu’ndan teslim alacak, 12.00’de İstanbul Barosu önünde anma törenini gerçekleştireceğiz. Anma töreninin ardından cenaze Gazi Cemevine kaldırılacak ve Gazi Mezarlığı’nda defnedilecektir. Av. Ebru Timtik Ölümsüzdür!” ifadeleri kullanıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.