Facebook’tan GHA’ya kesintisiz sansür

Halkımızdan, bizi sosyal medya hesaplarından takip edenlerden isteğimiz Gerçek Haber Ajansı paylaşımlarımızı paylaşmanız, beğenmeniz ve yorum yapmanızdır. Ajansımızın sesinin kısılmasına izin vermeyelim.

Yayın hayatına başladığımızdan beri sansürün çeşitli şekilleri ile karşı karşıya kaldık.
Daha ilk haftalarda Türkiye’den erişimimize engel koyuldu. AKP faşizmi GHA’yı duyar duymaz derhal erişim engeli getirdi. Halen Türkiye’den gercekhaberajansi.org adresine ulaşılamıyor.

Emekçilerimize davalar açıldı.
AKP faşizmi ajansımızın çalışanına soruşturma açtı. Süleyman Soylu ile ilgili yaptığımız haberler ile ilgili dava açtı.

3 yılı aşkın süredir Facebook ajansımızın yayınlarına erişim sınırlaması getiriyor.

Ajansımızın yaptığı haberlerin ülkede okunabilmesinin yollarından biri sosyal medya üzerinden mümkün olabiliyor.

Halkımıza gerçekleri ulaştırabilmek için sosyal medyayı etkili kullanmaya çalışıyoruz. Ancak Facebook bu konuda AKP faşizminin güdümünde hareket ediyor.

Gündem ile ilgili yaptığımız canlı yayınların 15 000’i aşkın takipçimiz olmasına rağmen 20-30 izleyen ile sınırlı olmasının sebebi Facebook’un getirdiği erişim sınırlamasıdır.

Şimdi ise Facebook yeni bir hak ihlali, değişik bir sansür uygulaması girişiminde bulunuyor. Gerçek Haber Ajansı sayfamızı kapatmak ile tehdit ediyor.

Topluluk kurallarına aykırı yayın diyerek sayfamızın kapanabileceği tehtidinde bulunuyor.

Biz yayın hayatımıza başladığımızdan beri tarafsız olmayacağımızı, faşizmin emperyalizmin karşısında tüm ezilenlerin, emekçilerin, dünya halklarının yanında ola olacağımızı duyurmuştuk. Gerçek Haber Ajansı taraftır! Halkın tarafındadır. Çünkü Gerçek Haber Ajansı halktır.

Facebook yönetimine gerekli itirazları yapacağız elbette. Sonuç olarak onların teknolojilerini kullanmak durumundayız. Ancak onları memnun etmek için, sayfamızın kapanmaması adına yayın çizgimizde değişiklik yapmamız söz konusu değildir.
Halkımızın kanıyla beslenen faşizme karşı halktan yana halk için, mücadeleyi büyütme amaçlı, devrime hizmet eden yayıncılık anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz.
HİÇ BİR YER KALMASA DUVARLAR BİZİM!
Sansür ile, kısıtlama, yasaklama ile Gerçeğin sesi kısılamaz.

Halkımızdan, bizi sosyal medya hesaplarından takip edenlerden isteğimiz Gerçek Haber Ajansı paylaşımlarımızı paylaşmanız, beğenmeniz ve yorum yapmanızdır.

Ajansımızın sesinin kısılmasına izin vermeyelim.

Sosyal ağlarda paylaşın