Ezidi çocuklara İnsanlık Suçu İşleyen karı koca çift Almanya’da tutuklandı

Almanya (GHA)

Almanya’da yaşayan “Twana H.S.” ve “Asya R.A” isimli IŞİD üyesi Iraklı bir çift, 5 ila 12 yaşlarındaki iki Ezidi kız çocuğunu köleleştirdikleri iddiasıyla tutuklandı.
Almanya’nın güneyindeki Regensburg ve Roth bölgelerinde yakalanan çift, Ekim 2015 ile Aralık 2017 tarihleri arasında Irak ve Suriye’de kalarak IŞİD’e katıldıkları ve söz konusu yaşlarındaki iki Ezidi kız çocuğunu köleleştirdikleri suçlamasıyla tutuklandı.

Karlsruhe Federal Savcılığı, dün yaptığı açıklamada, çiftin en geç 2015’in sonunda bir kız çocuğunu, ardından Ekim 2017’den itibaren de başka bir kız çocuğunu köleleştirdiğini belirtti.

Savcılık, çiftin Kasım 2017’de Suriye’den ayrılmadan önce iki küçük kız çocuğunu diğer IŞİD üyelerinin yanına bıraktığını belirtti.

Tutuklanan çift, “soykırım, insanlığa karşı suç, savaş suçları ve yabancı terör örgütüne üye olmak”la suçlanıyor. Alman Federal Meclisi, Ocak 2023’te Ezidilere yönelik işlenen suçları “soykırım” olarak tanımıştı.

Emperyalizmin yarattığı IŞİD’in suçlarının ortağı olan Alman Devleti’nin bir iki sapık, gözü dönmüş psikopatı yargılayıp (belki) cezalandırarak suçlarından kurtulması mümkün değil. Alman devleti elindeki kanı bir iki IŞİD’liyi yargılayarak yıkayamaz. Asıl olarak Suriye’de başta ABD olmak üzere meşru yönetimi yıkıp kuklalaştırmak amacıyla her türlü suçu işleyen Avrupa devletleridir suçlu olan…

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın